27 mars 2013

Onsdagstema - särfotograferad

Särfotograferad är ett ord jag aldrig hört talas om och inte riktigt förstår betydelsen av men visst, man kan alltid gissa! Eftersom jag gillar hemmagjorda ord klurar jag gärna ut hur jag ska illustrera dagens tema genom att kika i synonymordboken som säger att sär är lika med egenartad eller egendomlig. Alltså, slutsats nummer ett är att bilden ska vara egendomligt fotograferad. Jag vet inte hur det är med den saken men redigeringen är garanterat säregen. Tjejen som står framför den graffitimålade muren smälter på ett konstigt sätt in i bilden och ser inte alls levande ut. Min andra slutsats är att själva foto-objektet ska vara egendomligt och det är väl det minsta man kan säga om figuren ovanför tjejens huvud. Slutsats nummer tre är att fotografen ska vara en särling och det ser ut att stämma rätt bra också. Tjejen ser ju ut som om hon har sett ett ufo!

29 kommentarer:

 1. Ha.ha.. klockrent och fyndigt som bara den !! Du fann en lösning på ordet som inte finns ;-) ..och bilden du valt kunde knappast passa bättre till din väldigt utförliga beskrivning ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte varit hos dig och tjuvkikat, jag lovar! Vi verkar vara på samma våglängd. ;)

   Radera
 2. Hehe, vem annars om inte du kommer med en halv A4 med text som förklaring till bilden. Skrattar gott gör jag åt både text och bild, för nog ser det skoj ut att den lila djävulen slickar henne på huvudet med sin gröna tunga medan hon ser helt oberörd ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste ju berätta hur jag tänkte... för annars är det inte många som förstår. ;)

   Radera
 3. Härlig bild hon ser lite sur ut men det kan ju vara för att hon blir slickad på, snygg färgglad bild till temat;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara hundar och hundfolk som väntar sig det bemötandet. ;)

   Radera
 4. Det var en heltäckande förklaring- kan du använda till de flesta bilder! Det hela är så säreget så jag vet inte hur jag ska få till en kommentar ens.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Särskilt ovanligt och egendomligt att Staren blir mållös.

   Radera
 5. ha ha jag kollade också vad i jisse namn detta temaord kunde betyda och utgick från ordet sär-

  jo jo nog för att man har hört talas om djävulens kyss....men hon verkar inte så sär-skilt glad över det. Fyndigt löst och du fick din särfotografering på bild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Djävulens kyss känner jag inte till... verkar vara ogooglebar, förutom en bok som kanske inte är passade lektyr för Pumita.

   Radera
 6. Tydlig och uttömmande förklaring till ditt val av bild! Bilden är ju stencool! Bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om alla tänker som Pumita... ojoj, det låter inte bra... behövs det inga förklaringar. Vi är inte där än. ;)

   Radera
 7. Undrar om hon visste hur fantastiskt bra hon matchade väggmålningen? Nästan som vore hon inklippt. Och så den lila figuren med sin tunga ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Misstänker att hon är helt ovetande om sina 2 secs of fame... om hon inte råkar surfa in hos Pumita förstås.

   Radera
 8. Precis vad jag genst tänkte innan jag läste din text,
  att jösses va bra hon smälte in i väggmålningen...
  Och jag tycker att det är jättekul att se hur alla har tolkat ett tema som
  ingen ens vet riktigt vad det är...

  Ha en finfin påskhelg och du, vi ses väl i morron ???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart vi ses! Ska bara... men snöspade har jag ingen så det får bli den gamla hederliga kvasten. Hann rädda två paket med memma också... den tar nämligen ofta slut om man inte är ute i tid.

   Radera
 9. Älskar sådana hittepå-ord. Ingen vet vad de betyder egentligen och en stor eloge till Birgitta som kom på det temat. Har sällan haft så roligt när jag såg alla tolkningar - ingen var sig lik om man säger så. Skitroligt att följa som läsare faktiskt.

  Nu är du som inget undantag - du har också din egen tolkning och den sitter också klockrent!
  Har bara en fråga - är du säker på att tjejen är en tjej;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mystisk kanske hon är men vad har du för anledning att tro att hon inte skulle ha två x-kromosomer? ;)

   Radera
 10. En bild som verkligen illustrerar "sär-" på alla sätt och vis :)

  SvaraRadera
 11. Puh, du skriver ner en massa kring din finurliga bild på damen framför väggmålningen. Kan hålla med om att hon och målningen ser ut att nästan växa ihop, lustigt!
  Ditt foto uppfyller många av dina satta "krav", det får mig att kika lite extra på ditt foto från Spanien. Tankarna vandrar iväg lite... en på många sätt intressant bild. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, blev du så matt av att läsa hela... min svada kan vara olidlig. ;)

   Radera
 12. Detta foto måste jag buga mig inför. Det är så in i vassen bra så jag kan inte uttrycka mig. Jag sitter här och stirrar på fotot och tankarna bara yr i huvudet. Du har verkligen lyckats förmedla känslan av detta kluriga ord. Grattis och Glad Påsk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Hoppas att du har återhämtat dig nu. ;) Glad påsk!

   Radera
 13. Tre av tre då! :)
  Vad är det nu du har hittat på - orientaliskt fönster? Tänkte du inte ett dugg på mig? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där satt den. ;)
   Tänkte inte på dig? Det var det jag gjorde. ;) Men inte enbart... om sanningen ska fram så valde jag en bild som väcker många tankar och hittade ett tema till det. Kändes enklare. Men du har ju åkt kors och tvärs i Österlandet till skillnad från många andra som knappt sett det på vykort ens (som jag t.ex.) så du borde verkligen inte klaga. ;)

   Radera
 14. Verkligen ett stort jobb med mycket tankar Du lagt ner på den här utmaningen, när jag läser och sedan tittar på bilden så kan jag ju inte annat än tycka Du har fått med allt Du tänkt;)

  Ha en fin Helg!
  Glad Påsk
  annette
  Ps. Får köpa förstoringsglas, skitsvårt att se verifieringskoderna ibland, tredje försöket nu;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga halvmesyrer här inte. ;)

   Jag tycker att det är tråkigt att du får kämpa med verifieringen, har full förståelse för det. Är inte förtjust i att behöva skriva in koderna hos andra, jag heller, men det är det minst dåliga alternativet istf all spam som väller in.

   Glad Påsk! :)

   Radera
 15. Hahaha! Hur såg du ut den där dan egentligen? Du kanske inte heller är mycket för att kamma dig. Sliter i mina okammade testar efter din uppmaning men ler lugnad när du säger att allt inte är polerat och tillrättalagt här i världen. Det får gälla min kamning också :)

  Nu är jag oartig, skulle börjat med bilden, snacka om att smälta in. Tror blicken du får snarare är den där förvånade hos en som blir hittad i kurragömma trots det perfekta stället. -Va, hon kan inte se mig här, jag går inte att särskilja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att stå framför spegeln och frisera mig kanske inte tillhör favvosysslorna men ibland måste man ju. ;) För säkerhets skull, eftersom jag inte är säker på att du vet, vill jag förtydliga att det betyder "Lägg av!". :)

   Oops, nu var jag visst ohövlig (inte första gången) och började med mig själv. Äsch, man har sig själv närmast... så är det bara. ;)

   Radera