21 december 2013

Stor men inte ordlös förvåning


 
Visst är näbben stor, respektingivande minst sagt, så det var bäst att inte göra några hastiga rörelser när vi spatserade runt bland fåglarna. Den där vill man inte ha i ögat! Oron var obefogad för fåglarna var "snälla" och otroligt nyfikna. La huvudet på sned och kikade, såg nästan ut som om de log. Bilden är tagen i fågelparken Parque das Aves i Foz do Iguaçu, alltså vattenfallen på den brasilianska sidan. Mycket sevärd! Och gott syfte, de jobbar för att rädda utrotningshotade arter. Stor var min förvåning också när jag ville titta in på Ordlös lördag och lämna mitt fotobidrag (vore intressant att veta om du som läser kan klicka på länken och komma till sajten) så får jag veta att jag inte är välkommen. You are Banned står det på skärmen. OK, jag postar bilden iaf.

25 kommentarer:

 1. Vilken färgglad fågel och vilken näbb !! Ja, väldigt respektingivande men den ser ju faktiskt också väldigt snäll ut ;-)

  Fattar inte vad som händer ? "You´re banned nämns på Juannas sida om du läser lite längre ner. "För Er som inte kommer in på Linneas blogg Elsasdotter.se! Ni möts av ”You Are Banned”".......

  Hoppas det kan vara till någon hjälp. Din bild är ju superb till temat. Så himla trist när det inte funkar när allt är färdigt, klappat klart för att länka. Klickar jag på din länk till OL hamnar jag inte där eller rättare sagt hamnar ingenstans.
  Håller tummarna för att det bara är ett väldigt tillfälligt trubbel. Ha en skön fortsatt helg Pumita och GOD JUL !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Anita! Jag har inte riktigt förstått ännu att det är jul snart men det kanske kommer... =)

   Jag googlade på Ordlös lördag (alltså den vanliga länken) och kom inte dit, jag klickade på länken hos dig och kom inte dit, försökte hos Staren också men sedan gav jag upp. Vad har Juanna för sida? Jag kan ju inte läsa nåt när jag inte kommer dit. Eller är det Linnea som har tagit över. Fattar ingenting. :)

   Radera
 2. Den har inte bara en stor näbb - den har en orange sådan = gillar fågeln! Kul med en djurpark som har som syfte att rädda utrotningshotade djur. Mera sådant! Å - typiskt jag med mina fördomar - jag hade inte förväntat mig en sådan park i Brasilien. Bra att mina fördomar kom till skam här;-)

  Å det där "banned" har jag läst hur många gånger som helst den senaste tiden. Det är Wordpress som "bannar" alla icke Wordpress bloggar med egen domän. Trist och så himla onödigt.

  http://www.ordloslordag.se/, jag kom in utan problem. Har inte haft några problem över huvud taget med att komma in någonstans - tur är väl det. Tappar också tålamodet snabbt, även om det ju inte är bloggarens fel.

  Svar: Hade föredragit att få en Delicard. Jag menar vem gör plankstek, även om det har blivit poppis igen. Maken var dock salig - han skär ju alla grönsaker i 1 mm x 1mm små bitar på ett skärbräde gjort av trä. Å det är på väg att lämna jordelisvet så... plankorna kom väl till pass.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar tukaner! Mest pga den färggranna näbben och så ser de ut att ha humor, haha.
   Ja, man ska inte kasta sten när man sitter i glashus. Finland och det stora pappersföretaget är inte speciellt populära "därnere" för att de byggde en cellulosafabrik i Uruguay som släpper ut en massa s**t rakt ut i naturen. Påverkar mest Argentina och Uruguay.

   Jag brukar vara en tålmodig person men just nu är det sämre med den saken så jag ger upp. Får ta det en annan dag så jag kan vara "bannad" idag. ;)

   Plankstek låter så 80-tal men det verkar som det är inne igen. Inte för att jag vet så mycket om den saken... heller. Ankor och stek lämnar jag gärna till andra. Ge mig en skiva varmrökt lax så blir jag salig. :p

   Radera
 3. Linnéa skrev i en kommentaren till Kerstin (Om du drabbats av att ha blivit banned så snälla skriv din ipnr adress så det går att lösa upp, Juanna hjälper mig) ...
  På Junnas sida står det: För Er som inte kommer in på Linneas blogg Elsasdotter.se! Ni möts av ”You Are Banned”: Gå in på Mitt IP-Nummer, skicka därefter ert ip-nummer till wm.judotter(at)gmail.com (eller via kontakt) så ska det fixa sig. Elsasdotter.se har blivit attackerad av 1000-tals skräpkommentarer och robotarna stoppas nu via ip-nummer – ibland råkar oskyldiga hamna i spannet. Juannas IP-nummer 92.251.13.54. Hoppas det hjälper Pumita !!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket, Anita! Så gulligt av dig! :) Juannas ip är nere just nu men jag slänger iväg ett mejl imorgon. Nu ska jag ta hand om min envisa dunderförkylning. Ha det gott!

   Radera
 4. Nämen nu blir jag inte så lite snurrig. Klickade på Juannas IP nummer som jag skickade till dig men när jag tittar på det igen står det Valletta, Malta !!
  Nä, Linnéa har inte tagit över. Prova wm.judotter(at)gmail.com. Blev kanske lite rörigt förra mejlet. Pratade samtidigt i telefonen med maken som är i Stockholm. Vem har sagt att det är bättre att göra en sak i taget ;-O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, nu fattar jag ännu mindre... men jag mejlar så det löser sig nog. Tack, snälla, för hjälpen!
   Du ser, inte bara män som har svårt att gå och tugga tuggummi samtidigt. ;)

   Radera
 5. En stor och respektingivande näbb, skulle dra mig för att komma riktigt nära! Helt underbar bild!
  Vi är många som har mötts av You are banned och det är inte kul! Anita-Malta har gett dig all info jag har så jag upprepar den inte! Hoppas det löser sig!
  Var rädd om dig, ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kul att du tycker det.
   Det mesta löser sig så småningom så jag är inte orolig. ;)

   Radera
 6. Den här färggranne krabaten kan inte rå för att den gapar efter mycket så fort den öppnar näbben ;) Är man begåvad med ett stort gap så är man ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flera av dem satt faktiskt "med öppen mun" så jag undrade vad de gapflabbar åt. =)
   Undrar om den är tung att bära, ser lite besvärligt ut.

   Radera
 7. Så trist att du är bannad- och lätt förbannad? Irriterande, när det inte funkar. Men det var en vacker tukan. Du är ju en riktig fågelfotograf!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara bannad - inte orkar jag bli förbannad för det där lilla. Mer förvånad som sagt.
   Inte svårt att fota när hen var så hjälpsam och poserade ivrigt. ;)

   Radera
 8. Jag blev insläppt på den där sajten! Och lägger ut min söndagsskylt när klockan just passerar midnatt.

  SvaraRadera
 9. Riktigt fin bild på något som är stort! Snacka om bamsenäbb. Jo Anita från Malta skrev att du också lyckats "banned" fler än vad du vill. Själv hade jag ett helsike med skräppost på WP har aldrig varit med om maken, hände aldrig på blogspot. Fick hjälp med att fixa Askimet, som tog emot allt men, 1000 tals. Bad om hjälp hos min mentor Juanna som försökte rensa ip adresser. Vilket blev hur bra som helst, men, sen åker ju en o annan med som inte ska vara banned. Kolla igenom, din dator har väl sopat ordentligt o då blir oskyldiga drabbade.
  Skriv igen Pumita det vore förbaskat trist om du blev banned så jag inte kommer in.

  Men framför allt God Jul - Gott Nytt År,
  (Ingbrittpost@gmail.com)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jo, jag märker det hos mig också för så snart jag postar ett inlägg är "ryssarna och vampyrerna igång" men så länge spamfiltret funkar (det gör det skapligt just nu) så är jag nöjd. Bara ignorera och ABSOLUT INTE klicka på några länkar, vad man än gör!

   Önskar dig också allt gott, både Jul och Nytt År!

   Radera
 10. Så häftiga fåglar de där. Man kan ju undra över evolutionen som har funnit att det där är lämpligt för just den sortens fågel. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina favvofåglar, tillsammans med pingviner och några till. :) Visst funderar man och det finns säkert ett bra och vettigt svar och man tar sig tid till att ta reda på det men det är kul att fantisera också. Färgen känns ganska given, med Pumitas logik alltså, att den stora farliga näbben ska synas på långt håll. Men jag kan vara ute och cykla, tukaner kanske inte har fiender... Ska kanske googla iaf. ;)

   Radera
  2. Nu har jag läst lite på wiki... en 15 cm lång tunga har de, den du! Näbben är stor för att de kommer åt alla godbitarna (frukt och så) och för att skrämma andra fåglar. Det ante mig, ser ut som ett stoppljus ju. ;)

   Radera
  3. Då har de ju nytta av den. Inte bara ett stort åbäke att släpa runt och kanske tycka är pinsam. :)

   Radera
 11. Tukan Tukan den pippin med groteskt gigantisk färgstark näbb glömmer jag inte i första taget. Den var storfavorit i ungarnas bilderböcker. Men vad kul att ha sett den på riktigt och på nära håll och på plats i Sydamerika.
  Bannlysningen löser du och Joanna säkert, lägger mig inte i den, redan vid orden "gå in på ett ip nummer" svindlar tanken.
  Nä nu måste jag dra, har en skylt att tänka på ju :)
  Ta hand om dunderförkylningen eller tvärt om bannlys den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, om det är ngn tröst så försvann jag nånstans där jag med, vid ip-numret. ;)
   Dunderförkylningen nådde kulmen under den gångna veckan (då låg jag nere för räkning), nu finns det hopp om livhanken. Att solen är framme dessutom känns riktigt härligt! Spanar in din skylt ikväll för nu vill jag ut.

   Radera
 12. Jisses vilken cool fågel..man undrar ibland hur naturen tänkt..varför en så kolossal näbb..intressant..

  Jag önskar dig en riktigt God Jul.
  Julkram från Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det samma, Anna! Sköt om dig. :)

   Radera