21 november 2014

Veckans fönster - manligt

Inte för att jag tycker att själva fönstret är speciellt manligt och fasaden har näst intill en rosa ton som jag inte förknippar med manlighet precis men är det Nestors fönster så är det. Anlitade min kära vän synonymer.se för att dubbelkolla betydelsen för nestor och fick fram följande förklaringar: ålderman, patriark, vördnadsvärd åldring. Ordet betyder den äldste i sin krets (efter kung Nestor i Iliaden).Vem är då denne Nestor? Han hette Néstor Martín-Fernández de la Torre och var en konstnär av kanariskt ursprung (1887-1938). Min underbara "hyresvärd" rekommenderade museet. Jag är ovanligt snäll idag och visar hela fasaden nedan.  Trevlig helg!

22 kommentarer:

 1. Svar
  1. Näpp, helt obekant för mig också. Då är det bra att få "insidertips" från lokalbefolkningen.

   Radera
 2. Du är verkligen omtänksam idag Pumita, både vad gäller bild och text! Alltid lär man sig något nytt hos dig.
  Själv tänkte jag på (snygga) vältränade brandmän när jag såg temat. Nu har vi ju en brandstation i Täby, men där har jag då aldrig sett någon under en helg. Å en brandmanskalender har jag inte heller som jag skulle kunna fota av framför ett (skitigt) fönster här hemma;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag har mina ljusa stunder. Japp, det är olika vad man har för intressen! Tanken på brandmän nådde aldrig min hjärna. Du får väl ta en sväng på stan, till ett gym, eller nåt. ;)

   Radera
 3. En stilig man och en snygg byggnad! Nu fick jag lära mig något nytt igen, tack så mycket!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul med vetgiriga bloggläsare, uppskattas! Så jag inte sitter här och rabblar i onödan... ;)

   Radera
 4. Roligt att lära sig lite nytt :) Pampig entré. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Tycker fasaden ser lite sådär strikt och manlig ut, inte mycket lull lull som vi kvinnor säkert skulle smycka ut den med. Kolla bara växterna i krukorna på balkongen, riktiga fallossymboler, inga pelargoner där inte ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, kanske. Bristen på lull lull tackar vi för. Fast färgen distraherar mig en aning... för skir på nåt sätt. ;) Men Hanna, var får du allt ifrån: fallossymboler?! =) Skulle tro att skälen till växtvalet är mer av det praktiska slaget. Inget annat överlever i gassande sol på den där innergården, därav kaktusar. Och dessutom, på senare år har det varit riktigt macho att odla pelargonier, iaf här i 08. ;)

   Radera
 6. Ja men du det är ju helt makalöst roande att googla och se att man har rätt i sina försök att hitta rätt till Sassas tema. Som alltid har du en tokbra förklaring och mannen där är ju helt klar. Har du hört uttrycket: Är han man nog för att ha en rosa tröja? Jag tycker det är så snyggt med rosa och kanske lila på en snygging. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det uttrycket känner jag nog igen... men misstänker att det snarare handlar om att Pumita inte är kvinna nog att ha en rosa tröja. ;) Skämt åsido, visst, jag håller med. Någon liten rosa detalj (slips t.ex.) kan vara snygg på en stilig man men det får inte vara för mycket och absolut inte grisrosa. :)

   Radera
 7. Imponerande hus med sina fina detaljer!
  Alltid lika spännande att se vad ni hittar på till era fönsterteman!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du funderat på att vara med själv någon gång? Tror bestämt att du har både fantasi och resurser till spännande fönstertolkningar. ;)

   Radera
  2. Har bara inte kommit längre än till funderingar ;)

   Radera
 8. Har aldrig hört talas om honom. Och så snällt av dig att visa hela huset. Sött, speciellt i rosa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte jag heller! Förrän nu dvs. För ovanlighetens skull var jag på mitt generösa humör. Ska inte bli ngn vana. ;)

   Radera
 9. Ja visst är det kul att passa på att utforska det lokala utbudet när man är på plats på en ny plats.
  Den kanariska Nestor har jag aldrig hört talas om - som det mest annat här i världen - får göra som du och ixquicka Ixquickande är ännu en grej som jag totalmixat. Tror mig ha fattat, efter ivrigt googlande ;) att det handlar om en sökmotor. Återstå att ta reda på fördelarna fördelarna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bland det viktigaste, skulle jag säga. Att utforska det lokala, menar jag. Det är därför jag reser i första hand. :)
   Fördelen med ixquick är att de inte lagrar sökningar som google gör... om man nu tycker att det är en fördel. Typiskt Pumita att gå mot strömmen, kanske. ;)

   Radera
 10. Rosa var visst en mycket manlig färg för nått hundratal år sedan... Museet ser verkligen inbjudande ut, charmigt och vackert hus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur att jag inte levde då! ;)

   Radera
 11. I bloggandets värld lär man sig alltid något nytt. Fastnade inte bara för huset fasad utan ordet "kanarisk". Så vackert! Enda ggn jag hört kanarisk på det viset är för kanariefågel. Kanarisk konstnär. Självklart heter det så! Men aldrig tänkt på det och visst låter det vackert?

  SvaraRadera
 12. Undrar just hur det såg ut inne i Nestors museum!

  SvaraRadera