14 november 2014

Veckans fönster - vitt

Veckans fönster
Svårt att välja idag så det blir en bild från Spanien (Las Palmas) och en från Portugal (Lissabon).

23 kommentarer:

 1. Först trodde jag att den första bilden var ett fängelse, men det kan det väl inte vara? I och för sig, stängsel och kameror är ju ett måste var man än är i världen numera. Andra bilden älskar jag, så färgrik och hemtrevlig, så det blir väl en tripp till Lissabon för min del :-)

  Har du klickat i ordverifiering i din blogg? Alla som har Blogger verkar ha det numera, jag blir tokig för jag kan sjutton inte tyda bokstäverna, får göra om flera gånger hos alla, ger upp snart. Misstänker att Blogger tvingat på alla bloggare ordverifieringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är inte fängelse men jag förstår att man kan få den känslan av bilden. Egentligen är inte omgivningarna så hemska som man kan tro. Bilden luras lite... förnekar dock inte att det ser väldigt kalt ut.

   Nej, jag har inte valt ordverifiering och jag vet inte hur jag ska få bort den heller för jag har den inställd på NEJ. Sparade JA och åter NEJ, vet inte om det blev ngn skillnad. Läste följande på Blogger: OBS: Även om du inte har aktiverat ordverifieringen kan anonyma kommentatorer bli ombedda att ange text. Detta hjälper till att skydda din blogg från angrepp. Sånt där kan jag bli rätt trött på. De fixar med andra ord inte att skydda min blogg mot oönskade inkräktare utan att förstöra för mina läsare. Arrggh!

   Radera
 2. Den nedre bilden får mitt inre att bubbla lyckligt som hade jag halsat en flaska skumpa på fredagskvällen. Åh, så gudomligt på alla de sätt och vis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir också glad, förstod att de flesta föredrar den portugisiska bilden. ;)

   Radera
 3. Inte fel att det är svårt att välja, vi får ju fler fönster att titta på! Två fina exempel, men oj så olika.Jag föredrar definitivt Lissabon-modellen. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kontrasten är tydligare än jag tänkt mig från början... nu när jag tittar på båda bilderna bredvid varandra. Den övre bilden tog jag egentligen för den lilla gatuskylten: Calle Olof Palme, kuriosa från Las Palmas. Fast lite svårt att "prickskjuta" från en open-top-buss. :)

   Radera
 4. Fönster. Viktigare på insidan men ska vara snygga utåt? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Insidan är alltid viktigast... ett behagligt yttre är bonus! ;)

   Radera
 5. Nedersta bilden är helt underbar med så mycket form och färg!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm, den byggnaden föll jag också för... trots "rosa skimmer"... och blommorna gör sitt till. Ha det bra du med!

   Radera
 6. Ha ha, ett spanskt hus och ett portugisiskt tänkte jag och det stämmer ju! Det portugisiska är verkligen vackert.

  I Andalusien har vi mer småskaliga vita hus som jag tycker mycket om. Det kan vi tacka araberna för som förde med sig mycket kunskap till Spanien. I alla små bergsbyar kan man se de vita husen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns massor av vackra hus i Las Palmas också, härliga gränder, fina balkonger och lyktor, kakel etc. Nu känner jag att jag måste försvara Spanien för att "alla dissar" den övre bilden. ;) Det här kvarteret var inte så hemskt som det kan se ut. Bl.a. finns det en magnifik utsikt mot hamnen och hela den atlantiska oceanen. Minns inte exakt, kanske inte just på den pricken där den här bilden är tagen... men i närheten.

   Radera
 7. Härligt ! Inte bara jag alltså som ibland kan ha svårt att välja ;-) Desto lättare är det att välja vilket som faller mig mest i smaken. Den första är ju väldigt vit men känns lite andefattig till skillnad mot den undre som är helt underbar och det är ju inget som säger att allt måste vara vitt. Det har jag sett hos en del där man istället får leta efter det vita ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så olika vad som faller en på läppen, och det är precis som det ska vara. Jag letar inte bara efter det vackra och trevliga när jag fotar men jag kanske ligger lågt med en del när jag bloggar. Inte så att jag gör mig till men jag tror att det nånstans påverkar en vad andra tycker ändå. Heh, i dagarna har vi letat både efter det vita och det vida. ;)

   Radera
 8. Ja men jag tar gärna båda två..att få en glimt av Pumitas värld är ett sant nöje.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen in säger jag bara! :)

   Radera
 9. Vilka kontraster! Men jag gillar dem båda, de rena linjerna på den översta och och charmen i den nedre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungefär så tänkte jag också. Det grämer mig lite att jag inte kom på att visa ett vitt fönster, som vid/vidare/vidast... såg att larans hade tolkat ordet så. :)

   Radera
  2. Jag tänkte tanken men hade inga passande bilder! Jag gillar när man tänker utanför ramen!

   svar: Hanna undrade om gallret gällde för typ Twiggy och det är nog så! Det var väldigt smalt.

   Radera
 10. Så läckert med två så otroligt olika arkitektoniska stilar! Jag gillar dem båda men av helt olika orsaker. Den första tilltalar min hjärnas behov av renhet, tomma ytor, raka linjer. Den andra tilltalar mitt hjärtas kärlek för glitter och glamour, färger, over-the-top-utsmyckning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Hjärnans behov av renhet och tomma ytor"... oj, vad jag känner igen mig. Det uttrycket tänker jag norpa. ;)

   Radera
 11. Kan inte låta bli att skratta här. Jag menar fönstren i båda bilderna är ju kolsvarta, men husen och omgivningen är snövita. Du är som vanligt riktigt fyndig:-)

  SvaraRadera
 12. Wow så snygga bilder och så olika stilar :)
  Solen och blå himmel är efterlängtat och saknas här.
  http://budapestcityphoto.wordpress.com/2014/11/16/white-window/

  SvaraRadera