5 oktober 2006

Porr eller inte?

Nyfiken som jag är, kollade jag på min statistik häromdagen och fick se att någon hade hamnat på min blogg genom att googla barn och por (lär dig åtminstone stava ditt äckel!). I mitt inlägg La historia de Juan hade jag använt båda orden eftersom jag blandade svenska och spanska. Dessutom såg jag på nätet att namnet på en sajt med suspekt innehåll (väldigt intimt umgänge) har vissa likheter med mitt bloggnamn. Hade jag vetat det hade jag nog valt ett annat namn. Porr kommer jag aldrig att skriva om än mindre visa några vågade bilder. Inte på det sättet som en del verkar tro i alla fall. Hoppas att jag har klargjort detta nu en gång för alla!

Testa dina värderingar på ECPAT mot barnsexhandel!

10 kommentarer:

 1. Obehagligt.
  Hur kollar man vilka sökord som fått folk att besöka ens blogg? Är det något specifikt för blogger?

  SvaraRadera
 2. Anna Malaga05 oktober, 2006

  Jag hoppas i alla fall att den som kom hit läste texten om Juan och fick sig en tankeställare... men troligen inte.

  SvaraRadera
 3. Inte heller jag kan kolla var man kommer ifrån. Använder webblogg, som bara listar antal besök. När jag började blogga fanns bloggi, och där var det riktigt roligt att se alla sökorden. Minns att ajg hade en del träffar från folk som sökte nakna kvinnor. Porrsökande är vanligare än man kan tro, skulle jag tro.

  SvaraRadera
 4. Annelie: Blogger har ingen sådan funktion utan statistikprogrammet jag har (Sitemeter, länk under Blandat krafs). Statcounter är också bra. Jag skulle tro att de flesta statistikprogrammen har det. Då ser man vilket IP-nummer sökningen är gjord ifrån. Jag skulle så gärna sätta dit den där &%*$§ men googla är ju inte olagligt. :/

  Anna: Knappast! Nu var ju sångtexten på spanska också så chansen är minimal.

  Susanne: Det är säkert jättevanligt, men när det handlar om barn går mitt blodtryck upp till 150/190 direkt!

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas att personen som sökte sig till din sida kom på andra tankar.

  Som mamma till två små kan jag inte i min vildaste fantasi förstå hur man ens kommer på tanken.

  SvaraRadera
 6. Lox, det övergår mitt förstånd också. Det är bara så vedervärdigt!

  SvaraRadera
 7. En kombination av Statcounter och Extreme Tracker (om man inte har någonting emot att ha sin statistik offentligt) är ett rätt bra analysverktyg. Google Analytics är inte heller dåligt, men jag saknar en del enklare överblickar där.

  Jag visar väldigt vågade bilder.

  //JJ

  SvaraRadera
 8. JJ, nu förstår jag hur man får fler läsare. Att jag inte tänkte på det tidigare... speciellt den spanska bilden var supersnuskig! Hade gärna studerat den på nära håll, men stället hade tyvärr stängt när jag var där, hehe.

  SvaraRadera
 9. Förresten är det väl inte omöjligt att det var någon förälder som sökte information om problem med sitt barns porer eller dylik.

  //JJ

  SvaraRadera
 10. Visst kan det vara så, men med tanke på hur många som porrsurfar (kan ge många exempel på sökord bara från min bloggstatistik) är sannolikheten kanske inte så stor.

  SvaraRadera