2 februari 2007

Aktion mot klimatförändringar

Tända ljus skapade trevlig stämning och väckte förhoppningsvis också tankar om att vi borde ta bättre hand om vår planet så att våra barn har en ren och oförstörd boplats att ärva efter oss. Eiffeltornet slocknade men i Sverige märktes ingen större skillnad på elförbrukningen igår kväll. Manifestationen hade fått större genomslagskraft om den hade uppmärksammats tidigare. Själv fick jag ett mejl kvällen innan från en kompis i södra Chile - visst är internet fantastiskt! - och skickade det till mina spansktalande vänner, men hann inte blogga om det här för att sprida budskapet vidare. Då stod det inte i tidningarna ännu.

8 kommentarer:

  1. Jag hörde om det först sent igår eftermiddag, sonen hörde det under tidiga kvällen... så du har rätt om det uppmärksammats tidigare hade det nog fått lite mer genomslagskraft. Jag märkte ingenting där jag är och sonen trodde det var ett skämt.

    SvaraRadera
  2. Mmm, fånigt, jag har hört om det sen i början på veckan i radio, men inte tänkt på att blogga om det förrän efteråt. Ibland är man mer än lovligt seg!

    SvaraRadera
  3. Vad synd att jag inte visste om det, jag hade mer än gärna varit en del av det. Vi hade visserligen släkt i hela lägenheten och bara levande ljus - men tittade å andra sidan på ett avsnitt Dexter på tv... Oh well, jag tänker att det kanske var bättre gjort än många andra och att jag försöker spara på el varje dag ;)

    SvaraRadera
  4. Jag ville verkligen vara med och "demonstrera" men just vid den tiden satt jag på bloggträff och jag skäms att säga det ... jag glömde. Som du säger .. en fantastiskt bra idé tycker jag men den skulle uppmärksammats lite tidigare :)

    SvaraRadera
  5. Jag släckte alla lampor och stängde av tv och dator. Det var så mysigt med levande ljus att jag lät lamporna vara släckta resten av kvällen. :)

    SvaraRadera
  6. Ja, det var verkligen synd att jag fick veta om det så sent. Tycker att det är konstigt att det inte skrevs om det i tidningarna tidigare. Jag släckte ner allt och satt och myste i soffhörnet. Det var så skönt och avkopplande att det blev ett par timmar i stället för fem minuter, precis som Haydee. Jag tror jag kör repris ikväll! :)

    Linda, håller med dig. Man ska spara el varje dag och det gör jag så gott jag kan. Såna här aktioner är ändå bra för att öka folks medvetenhet... när de når fram dvs.

    SvaraRadera
  7. När jag kom hem berättade sonen entusiastiskt om eluppehållet och var mycket noga med att vi skulle följa det, vilket vi också gjorde, men dubbelt så lång tid. Mycket prat om energisparande blev det också. Dagen efter kollade han med klasskamrater och två till hade stängt av.

    SvaraRadera
  8. 10% är inte mycket... Nej, intresset var inte översvallande precis, men jag vill inte tro att så få bryr sig. Folk kanske tänker att aktionen inte leder till något iaf så det är ingen idé.

    SvaraRadera