6 juni 2007

Hur lagom svensk är du?

Så här på nationaldagen passer det bra att ta reda på om du verkligen är så svensk som du tror. Jag fick lite högre procentsats än jag hade väntat mig = 68%.

Här hittar du testet som jag snodde hos Sassa.

12 kommentarer:

  1. Jag fick 70 % det var också högre än jag väntat fast jag tyckte vissa av frågorna var en aning märkliga och svåra att svara på

    SvaraRadera
  2. Haha, jag "leder" hittils, för jag är 71% lagom. :D Håller dock med Thérèse om att vissa frågor var lite märkliga och svårbesvarade.

    SvaraRadera
  3. Jag fick 85%. Men vid fråga 29 upptäckte jag att jag svarade efter vad jag tror att SVENSKARNAS uppfattning är, inte mina egna. Jaja. Hade säkert fått högt ändå. :)

    SvaraRadera
  4. Jag fick 84%!! Hjälp...

    SvaraRadera
  5. Thérèse: Håller med om att en del frågor var lite kluriga och ibland tänkte jag att jag svarar som jag önskar att jag vore istf hur jag är.

    Elisabeth: Leder? I minst lagom, menar du? *asg* Av mina läsare i sånt fall, eftersom jag fick 68%.

    Johanna: Det är inget fel i att vara lagom och svensk. Det roliga är att folk är olika.

    Vida latina: Hur vill du att jag ska hjälpa dig? Om du inte lyckas bli lite mer osvensk därborta på andra sidan Attilanten finns det tyvärr inte mycket att göra... ;D

    SvaraRadera
  6. Hahaha, jag är sâ lat att jag inte orkade ta mig igenom testet. Det var för lângsamt! Och varför var det en soffa i bakgrunden? Man blir ju trött av den...
    Fast det var väl mer om hur svenskarna ser pâ Sverige, inte hur svenskarna är?

    SvaraRadera
  7. Anna: Inte hade du fått många procent med den inställningen. Låter som en äkta spanjorska. ;)

    Jag tyckte att det var en salig blandning av frågor. Ingen vetenskaplig undersökning precis, inte för att jag hade väntat mig det...

    SvaraRadera
  8. När bara en kommentar var publicerad ledde jag i att vara MEST lagom. ;D Men sedan blevjag fråntagen ledningen - illa, illa. ;)

    SvaraRadera
  9. Oki doki! Jag tänkte åt andra hållet. Det beror på vad man strävar efter. ;D

    SvaraRadera
  10. Jag fick 79%. Det är inte möjligt... Bra blogg förresten!

    SvaraRadera
  11. Ok, jag är ledig idag och har tragglat mig igenom testet: hela 85% fick jag :-D
    Fast jag tycker fortfarande att estet hendlar mer om hur väl man känner svenskarna än om hur man själv är. Jag är inte sâ tystlâten, men tycker att svenskarna är det.
    Om man tittar pâ hur andra svenskar har svarat blir jG aförvânad över hur mânga som har svarat "delvis". Att Sverige är ett av de jämlikaste länderna man kan leva i (just nu) är för mig klart som korvspad.

    SvaraRadera
  12. Tack, Lisa! Jag brukar kika in hos dig då och då, men minns inte om jag har lämnat några "tasspår" efter mig. :)

    "Anna: Sverige är ett av de jämlikaste länderna man kan leva i (just nu)"

    Ja, säkerligen, men det finns inte någon större anledning att slå sig för bröstet och vara nöjd. Det finns massor kvar att jobba med på den fronten.

    SvaraRadera