19 juli 2007

Zapatos nuevos - Nya skor

Idag ska jag se en kortfilm, regisserad av Cameron B. Alyasin, som handlar om föräldralösa barn i Europa. Zapatos nuevos visas på TV2 kl. 21:30.

6 kommentarer:

  1. Läste just om den i tidningen , blir nog att sätta på TVn 21.30 för mig också

    SvaraRadera
  2. Det stod i början av filmen att den baseras på en sann berättelse. Säkerligen... och det är många tragiska öden, men jag tycker inte att den här filmen lyckades beskriva hur de här barnen upplever sin tillvaro i Europa, i händerna på samvetslösa skurkar. Filmen var mest bara rörig och konstig, inte speciellt trovärdig.

    SvaraRadera
  3. Håller med , jag tyckte också den var rörig och konstig. Lite synd när ämnet är så aktuellt och viktigt

    SvaraRadera
  4. Tittade till en början men tröttnade ganska snart, filmen var faktiskt rätt kass. Dessutom tycker jag att trovärdighetsproblem uppstår när åtminstone ett av barnen som spelar nyimporterad från Sydamerika talar spanska med tydlig svensk brytning. Ungefär som i amerikanska filmer där historien utspelar sig i ett icke engelsktalande land och samtliga rollinnehavare ändå pratar engelska. Har svårt att ta filmer på allvar då, det distraherar för mycket och känns inte genuint.

    På tal om det där att den var baserad på en sann historia...Jag satt och tänkte och tänkte och funderade för att komma på om jag hade läst om ngt liknande fall. Och jag minns faktiskt att det för 1-2 år sedan var ngn notis i tidningen om ett par chilenska barn som förts till Sverige för att ägna sig åt snatteri och småstölder.

    SvaraRadera
  5. Aha, nu förstår jag varför en skoaffär i Falun heter Zapato. ;)

    SvaraRadera
  6. Nadia: Min första tanke var: "Vad är detta? Ska jag verkligen se hela?" Men sedan bestämde jag mig för att titta iaf eftersom den var bara trettio minuter lång... och för att bilda en ordentlig uppfattning.

    Tänkte också på den svenska accenten, men den kunde jag ha haft överseende med om filmen hade varit bra annars. Rätt kass var precis vad den var.

    Barajagjohanna: Jaa, men vad bra! Då kan du gå och handla där nu när du vet vad det betyder. :D

    SvaraRadera