16 augusti 2007

Jag går i kloster

Idag skriver alla om Elvis Presley. Visst, har var ju speciell, och nej, det går inte att välja en favoritlåt men skrattversionen av Are you lonesome tonight hamnar nog bland top 3... hursomhelst, jag hoppar över Elvissnacket och meddelar att jag ska gå i kloster. Har precis bokat en natt på ett kloster från 1200-talet, som efter andra världskriget har varit hem för föräldralösa barn och ungdomar. Till slutet av förra seklet bodde fem nunnor där men nu är det bara hotell och restaurant. Det ska bli spännande. Mina erfarenheter av klosterliv är kanske inte så himla positiva efter att ha bott på kloster i Mexiko. Det var verkligen fuktigt och "klosterlikt", tills jag fick byta rum. Bilderna på nätet är så ynkligt små och inte speciellt fina heller så bildbevis kommer senare.

7 kommentarer:

  1. Var hittar man detta kloster?

    Och vad kul med texten här ovan. ("Tack för din kommentar! Jag läser...)

    SvaraRadera
  2. Heh, det är knappt jag vet det själv när jag bokade på nätet...nånstans åt fanders tänkte jag skriva... i Flandern borde det vara, i den medeltida staden Ghent. Men det uppstod en liten förvirring när jag läste på en sajt om samma ställe och där skrev de att det ligger i Holland i stället för Belgien! Oops, tur att det inte var jag som hade fel. ;)

    SvaraRadera
  3. Gå i kloster har jag aldrig tänkt göra. Varken avhållsamheten, eller stillheten tilltalar mig. Nåväl kanske en natt på kloster där de tillverkar god öl kan fungera, kanske hos trapistmunkarna i Belgien :-)

    SvaraRadera
  4. Jag tyckte att det lät som ett spännande alternativ till vanligt hotellboende i en medeltida stad. Och billigt också. Sedan återstår det att se hur enkelt och pittoreskt det är... men en natt går ju alltid. Jag vet inte så mycket om ölserveringen där men frukosten sägs vara superb. Munkar finns det inga, varken ätbara eller i luva, och nunnorna flyttade ut för tio år sedan.

    SvaraRadera
  5. Låter spännande. Tycker mig känna igen namnet på den staden. Associerar den med något mycket vackert...

    SvaraRadera
  6. Jag bodde i kloster i Rom. Det var jättefint och hur trevligt som helst. Ha en trevlig resa, pumita!

    SvaraRadera
  7. Tack Susanne! Nu har jag uppgraderat min bokning från guest house till hotell eftersom det lät lite för basic (känner inte för det just den här gången) så det blir säkert jättebra. Fast det är ett tag kvar innan jag kommer dit. :)

    SvaraRadera