5 november 2007

Världens bästa strand

Tulum har valts till världens bästa strand av Dagens Nyheters läsare. Jag kan inte så mycket annat än att hålla med. Som bevis lägger jag ut ett par av mina Tulum-bilder. Här på stranden fick jag se en stor sköldpadda lägga ägg i fullmånens sken. Oj, vad jag längtar.16 kommentarer:

 1. åhhhh, vilken strand.....jag vill vara där!!!! Utanför mitt fönster är det mörkt, regn smattrar på fönsterblecket, termometern står på +6, men i mina tankar promenerar jag på din strand....

  SvaraRadera
 2. Vilken söt båt på tredje bilden! Det såg onekligen lockande ut det där (dock var jag tvungen att klicka på länken för att ta reda på var stranden låg, för det hade jag ingen aning om... men nu har jag lärt mig något nytt. ;))

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder! I synnerhet den sista! Det är inte riktigt den där vyn som jag ser framför mig när jag tittar ut genom mitt fönster..

  SvaraRadera
 4. Ninni: Jag blunder också och drömmer mig bort... :)

  Elisabeth: Båten är onekligen fin. Frågan är bara hur sjöduglig den är. *eek* ;)

  Haydee: Neheeej, vad konstigt! Jag hade för mig att du bor i Stockholmstrakten också. ;)

  SvaraRadera
 5. Mmm...Hade verkligen inte haft något emot att befinna mig där just nu istället för här i regn, kyla och rusk.

  SvaraRadera
 6. Åååhh så härligt.

  Frågan är om det ser ut så där just nu med tanke på översvämningsrapporterna från Mexico. Vet du?

  SvaraRadera
 7. Jojo... nu kan man längta... oändligt vackert... kan nästan känna sanden mellan tårna... och vattnet,,,vattnet... Allt gott Pumita...Anne-Marie

  SvaraRadera
 8. Jättefin strand. Men jag vill slå ett slag för Myrthos Beach också. Bilder finns på min blogg (man får scrolla ner lite).

  SvaraRadera
 9. Härlig strand och härliga bilder, ljuvliga färger på bilden med båten. Kanske får sätta upp den här stranden på min lista.

  SvaraRadera
 10. Lovely! Ser superhärligt ut och jag gillade också båten på den sista bilden. Drömma sig bort kan man ju alltid göra, men jag njuter för fullt av sverige ändå, fasst det är regn och rusk.

  SvaraRadera
 11. Det kan jag tänka mig att Du längtar dit.Där har vi aldrig varit.Fast vi har varit på Sudersand som ju kom tvåa i omrästningen.Där är det också fint.

  SvaraRadera
 12. Där vill jag vara! Vilken härlig strand... Precis så där underbar som man drömmer om att stränder ska vara.

  SvaraRadera
 13. Nadia: Höst är verkligen inte min favoritårstid - inte när det bara regnar och regnar.

  Mia: Just här ser det nog helt OK ut när det gäller oväder. Rapporterna om översvämningar kommer från delstaterna Tabasco och Chiapas. Tulum ligger längre österut på Yucatán-halvön.

  Anne-Marie: Jag har tappat räkningen hur många gånger jag har viftat med tårna i låtsas-sanden. Sköt om dig du med!

  Cliff hanger: Tack och tack för tipset! Strandbilder kan jag aldrig få nog av.

  Delavij: Det tycker jag absolut att du ska göra. Men du, det finns fina stränder i Ecuador också.

  SvaraRadera
 14. Christel: Jag gillar också båtbilden bäst. Det är ganska stor skillnad på färgerna på dem. Den i mitten är tagen efter ett häftigt åskväder.

  Gunnar: Jag har många fina stränder kvar att upptäcka och Sudersand är en av dem. Men en vacker dag kanske...

  Lisa: Nästan för bra för att vara sant.

  SvaraRadera
 15. Tulum är en jättefin strand med mayaruin i närheten. Tyvärr har jag inte fått se någon sköldpadda lägga ägg i månskenet.

  Fast jag måste nog lobba lite för stränderna i Puerto Angel och Puerto Escondido samt Acapulco som är helt fantastiska. Får inte heller glömma Venezuela där det kryllar av vackra stränder men den finaste jag sett är Playa Grande i Choroi en by 15 mil väster om Caracas. Både byn och stranden är underbar. Jag skulle nog rösta på den som världens vackraste. Har skrivit om den på bloggen någon gång.

  Men Tulum är inget dåligt val

  SvaraRadera
 16. Thérèse: Jag håller med dig! Det finns så många... Puerto Escondido (och Huatulco som ligger på mexikanska Stilla havskusten) är otroligt fint - där har jag ju "min lilla sommarstuga" (det lilla rosa huset som jag hade på Ordlös onsdag förut). ;) Puerto Ángel känner jag inte till. Var ligger den?

  SvaraRadera