23 januari 2008

Mera Mexiko22 kommentarer:

 1. Wow, vilka färger!! Jättefina foton.

  SvaraRadera
 2. Tack, Anna! Ett par av bilderna har jag nog postat tidigare men tyckte att de hör ihop så det får bli en gång till. Min favorit är den tredje uppifrån med den blyga tjejen. Hon var så himla försynt och gullig.

  SvaraRadera
 3. så vackert!
  Jag älskar färgglada saker.

  Jo jag tycker mycket om vasen jag fann bland våra lådor. Tänker ju så klart behålla den, men det skulle var kul att få veta lite om dess historia.

  Ha det gott!
  Cattis

  SvaraRadera
 4. Färgerna lyser upp i tillvaron, speciellt en sån här gråmulen dag!

  Hoppas att du får reda på lite om den där vasen. Jag tycker att formen påminner om en som mina föräldrar hade hemma. Fast den var svart med gråa ränder.

  Ha det bra du med!

  SvaraRadera
 5. Such beautiful colours! Makes you feel happy just looking at them. I've often wondered why here in Europe we wear darker overcoats in the winter-time, when it would be just the right time to wear something really strong and colourful. Imagine seeing red coats, orange woolly hats, purple scarves and bright green mittens! It would be lovely and brighten the dark winter-days. Shall we start the trend? ;-))

  SvaraRadera
 6. Helt fantastiska färger. Man blir ju så glad!!!

  SvaraRadera
 7. Vilka fina bilder! Vackra färger och människor.

  SvaraRadera
 8. Färgterapi! De här bilderna stralar liksom inifran... Jag drömmer om att fa uppleva Sydamerika (räknas Mexiko dit fÖrresten)en dag!

  SvaraRadera
 9. Ååå, så fina textilier, och vilka glada, stolta kvinnor! Har du köpt med dej något av dessa hem?

  SvaraRadera
 10. SIPRIINA: That´s exactly what I commented earlier. Why do people have dark colours in the autumn when everything is so sad and boring anyway?

  All right, I´ll have a pink overcoat if you promise to use one with red and yellow stripes. And a big green hat with a huge daffodil, of course. ;)

  SOBRI: Du kanske får idéer till nya köket? ;)

  DELLA: Det roligaste är att se de här kvinnornas yrkesstolthet, företagsamhet och glädje. Självkänsla och närvaro. Här var det minnsann ingen stress och jäkt. De tar dagen som den kommer.

  SARA: Jag tycker verkligen att du ska åka till Mexiko. Det finn så mycket fint och spännande att se och uppleva där.

  P.S. Mexiko tillhör den nordamerikanska kontinenten.

  NINNI: Javisst! Se bara vilken hållning den här kvinnan har. Man kan bli avundsjuk för mindre.

  Jo, jag köpte lite textilier, men fick inte med mig dem ända hem. Blev av med min ena ryggsäck nämligen och där försvann alla souvenirer jag hade köpt. Det var inga dussinvaror utan köpta på speciella ställen och med en massa minnen. Det gjorde mig riktigt förbannad. Att jag blev av med kläder och annat som hade mer värde pengamässigt var oviktigt. De här sakerna kunde jag inte ersätta hur jag än försökte. Det fanns inga likadana att köpa. Textilier kanske, men t.ex. en liten kruka och hantverk i trä (alebrijes) kunde jag inte hitta nånstans. Och en jättefin grej med indianhövdingen Pakal som var gjord i vulkaniskt glas. Den var dyr dessutom. Brukar inte köpa så dyra saker men den ville jag verkligen ha.

  SvaraRadera
 11. Å nej, så tråkigt att du blev av med dina saker...!
  Men du har ju en stor, stor bildskatt, och en massa minnen därtill.

  SvaraRadera
 12. Minnena är det allra viktigaste. Och bilderna hjälper till att minnas. :)

  SvaraRadera
 13. Jag är så avundsjuk på dig som fått vara där och ta alla dessa härliga bilder!

  Trevlig helg på dig nu ändå! :)

  SvaraRadera
 14. ¡Gracias amiga! Fast jag måste säga att det inte är fotografens (eller kamerans) förtjänst utan det är helt och hållet "föremålen", de underbara kvinnorna och småtjejerna.

  SvaraRadera
 15. Åh! Jag vill dit igen! Har en rätt fin samling av gûipiles, från Mexico och Guatemala - det är textilkonst av rang, enligt min uppfattning!

  SvaraRadera
 16. Håller verkligen med dig om konsten! På tal om textilier, läste en mycket intressant artikel om textilindustrins villkor i Guatemala. Skriver nog ett eget inlägg om det.

  SvaraRadera
 17. Coat with red and yellow stripes...
  A hat with a huge daffodil...

  Girl! You've been spying on my wardrobe!! :-))

  SvaraRadera
 18. You´ve got me there! I´m speachless for once... ;)

  SvaraRadera
 19. Ja Chiapas är vackert! Kom också ganska nyligen hem därifrån. Fina foton också, vilken by-stad är de ifrån?

  SvaraRadera
 20. Hej Marius och välkommen till Pumans dotter! Kan bara instämma - Chiapas är helt underbart! Bilderna är från Zinacantán som ligger nånstans utanför San Cristóbal (har jag för mig). Minns inte så noga eftersom det är 1,5 år sedan jag var där.

  Kul med din Mexiko-blogg! Hoppas att fler hittar den. :)

  SvaraRadera
 21. Inte så långt ifrån den där San Lorenzo-kyrkan som finns på Wikipedia faktiskt!

  SvaraRadera