4 juli 2008

Alla bäckar små

Folk som konsumerar flaskvatten är inte de värsta miljöbovarna, skriver både DN och SvD. Det är mycket värre att dricka juice har Handels Utredningsinstitut kommit fram till. Tänkte väl det! Det är ju mer lönsamt att kränga vatten på flaska. Ingen vettig människa betalar 20 spänn för ett glas vatten när man kan få det gratis direkt från kranen och det är mycket godare dessutom. Och oavsett vad det kostar är det inte speciellt smart att gå över ån efter vatten, dvs buteljera aqua och därmed öka sopberget.

För alla semesterfirare: jag tar mig friheten att länka till sommarens bästa vintips hos Kronberg skrattar och ler!

5 kommentarer:

 1. Jag skäms lite här. Våran brunn är sisådär. På sommaren måste vi åtminstone tänka på åtgången, och när det är regn eller slask blir vattnet otrevligt. Så vi dricker rätt mycket flaskvatten, och juice... annars har t o m jag börjat handla ekologiskt när jag kan. Sent ska syndaren vakna...

  SvaraRadera
 2. Det kanske är lätt för mig att säga eftersom vi har mycket gott kranvatten hemma. Dessutom dricker jag nästan aldrig juice och än mer sällan läsk. När jag går ut och äter dricker jag kranvatten - eller vin när jag vill lyxa till det. Är det så varmt ute att jag behöver en vattenflaska med mig fyller jag en hemma. Svårare än så är det inte.

  SvaraRadera
 3. Fattar inte varför HUI tagit fram detta? Det är ju givet att vatten på flaska är mer miljövänligt än juice som måste odlas fram! Vilket slöseri med forskning...

  Det är ju när man ersätter kranvatten med flaskvatten som det är ett dåligt miljöval.

  Men om inte brunnen funkar ordentligt så kan man ju inte hjälpa det heller såklart. Vatten måste man ju ha =)

  SvaraRadera
 4. Kranvatten hemma i Sverige och flaskvatten på resa. UTAN bubblor. Fattar inte riktigt det här med kolsyra. Och grönt te dricker jag massor av. Vin är inte dumt det heller.

  SvaraRadera
 5. MARIUS: Jag vet inte exakt vilka aspekter man har tagit hänsyn till i undersökningen (säkerligen transporter och sånt) men det räcker med sunt förnuft till att inse att dricka flaskvatten där det finns rent kranvatten är slöseri med resurser. Man kan ju undra vem som har beställt undersökningen.

  DELLA: De få gånger jag dricker flaskvatten i Sverige (eller på resande fot i länder där det inte går att dricka kranvatten) ska det vara utan bubblor. "Con gas" (eller läsk) tar jag bara om/när jag är magsjuk.

  Äkta bubbelvatten, min favorit Moët Chandon, utan bubblor låter löjligt! ;D

  SvaraRadera