27 juli 2008

Folkstorm i ett vattenglas


Det ska ganska mycket till innan jag har synpunkter på folks utseende - och tycker fortfarande att det är var och ens ensak hur man vill se ut - men när jag såg nyhetsuppläsaren Rickard Palm i rutan höll jag på att sätta morgonkaffet i halsen. Är det bara jag... eller behöver inte den här mannen en stylist? tänkte jag och tog fram kameran. När han tittade ner såg han nästan ut som en viss ökänd tysk ledare. Bildkvaliten är tyvärr kass eftersom jag inte har lärt mig alla finesserna i min nya kamera än.

Nej, jag var inte ensam om att reagera - det blev visst många samtal till nyhetsredaktionen - men nu tycker jag mest synd om honom för att han inte "fick" ha sin mustasch kvar. Inte för att jag tycker att den passar honom men det är ju mitt problem.

15 kommentarer:

 1. Vilket tysk ledare då om man får fråga. Tycker att du har lite väl mycket fantasi...

  SvaraRadera
 2. Mustschen är väl inte det värsta, men visst ser han bestämt ut som om han deltog i ett begravningståg. Är det verkligen en vit slips han har på sig (vad tänkte de på ?!) Jag håller med dig om att det inte egentligen är varken så trevligt eller meningsfullt att ha åsikter på människors utseende, men stora delar av svenska folket ska ju ändå inleda sin dag med honom. Då får man väl lov att h alite krav på "uppmuntrande uppsyn".

  Hoppas du repade dig under förmiddagen : )

  SvaraRadera
 3. Hade han haft lite mörkare hår så hade det kunnat bli än mer obehagligt. Likheten är ju otäck! Hur sjutton kan man vilja fortsätta ha sin mustasch när man är lik någon så ökänd? Nej, han behöver ta bort den och han ser säkert mycket trevligare ut utan den!

  SvaraRadera
 4. ANONYM: Du vet säkert vem jag menar. Likheten var slående när han tittade ner. Därmed inget ont sagt om Rikard Palm!

  Lite fantasi har ingen dött av... inte humor heller.

  SANDBARNET: Min mörka bild bär nog skulden till att det ser ut som på begravning så det är inte hans fel. Jag har för mig att slipsen var svagt ljusblå. Det här är nog undantaget som bekräftar regeln. Vad jag minns har jag aldrig tidigare reagerat på hans uteseende (eller någon annans heller för den delen - på nyheterna, menar jag). Tvärtom har han alltid varit välklädd och korrekt. Och dessutom gillar jag honom som nyhetsläsare.

  Haha, det var ingen större chock för mig så jag är helt återställd! ;)

  SOBRI: Den är redan borta. Vilket iofs är synd eftersom anledningen till att han tog bort den var att tittarna reagerade. Han borde ha stått på sig.

  SvaraRadera
 5. Lite synd var det allt om honom. ;) Men han passar verkligen mycket bättre utan mustasch. Däremot undrar jag om folk inte har bättre saker för sig (blogga t.ex. ;)) än att ringa till SVT och klaga på en mustasch.

  SvaraRadera
 6. Visst är folk dumma! De borde göra nåt vettigt istället. ;D

  SvaraRadera
 7. Kommentarer till denna mustasch-hysteri är egentligen överflödiga, men eftersom folk inte begriper detta så ska jag skriva ändå:
  "Att folk överhuvudtaget reagerar på något sådant här, är rent av ofattbart"

  SvaraRadera
 8. Tack för att du frälste oss alla! Helt oberörd verkar du inte vara heller eftersom du tog dig tid att skriva en kommentar. ;)

  SvaraRadera
 9. Jag tycker inte det såg så illa ut. Dessutom är det ju fullt naturligt att ha mustasch, så inte ska man väl klaga över det. Det är ungefär som att klaga på ett kvinnligt nyhetsankare om hon inte noppar sina ögonbryn. Fånigt.

  SvaraRadera
 10. Ääääsch, stackarn, klart han ska få ha sin mustach om han vill! Nu har jag inte sett honom titta ner, så jag kan inte se likheten, men jag tycker inte han är lik.

  Fast vad mycket snyggare han blev utan mustaschen!

  SvaraRadera
 11. NIKLAS: Jag klagar inte. För mig får han gärna ha sin mustasch om han vill. Förstår bara inte varför.

  BARAJAGJOHANNA: Tycker också att han ser mycket bättre ut utan snorbromsen. ;)

  SvaraRadera
 12. Tur att han hade badbyxor på sig i alla fall. Ja, jag hörde att det varit tittarstorm. Längesen senast? Det hände ju bara förr i tiden? Då räckte det med mycket lite, ungefär på den här mustaschnivån..., så jag undrar. Varför blev det inte storm, när man till exempl nyligen visade "Dawn of the Dead", en enda lång inspirationsfilm till att ha skjutvapen och skjuta folk speciellt i huvudet. Det var det enda riktigt effektiva sättet att bli av med zoombies. Fritt fram för prickskytte.
  Men då har väl tittarstormarfolket lagt sig, förbrukat sin energi för dagen. Och, som etiketten föreskriver, det finns inget som helst samband, absolut inget som helst samband med våld i Tvrutan och en helt vanlig skolmassaker.

  SvaraRadera
 13. MIKAEL M: Badbyxor? Hur vet du det?! *asg*

  Visst står det "Sommarnyheter" över det hela precis som bortsprungna lejon etc och visst kan vi ställa oss frågan om inte folk har nåt viktigare för sig (jag är ganska duktig på att fördöma själv) men ibland reagerar vi på meningslösa ting. Det är helt naturligt. Sedan håller jag förstås med dig om att man inte borde bry sig utan engagera sig i saker som verkligen betyder något.

  SvaraRadera
 14. Ha,ha...knäppt egentligen att så många kan reagera över något så trivialt. Men mustachen var det första jag tänkte på när jag såg på rapport (eller var det aktuellt?). Gräsligt fult, och egentligen tycker jag nog inte att en nyhetsuppläsare skall klä sig eller se så uppsendeväckande ut att fokus skiftar från själva nyheterna till personen som läser upp dem.
  Fast mustach i sig är väl inte något extraordinärt precis, men just på honom just då var det det.

  SvaraRadera
 15. Minns inte heller vad det var för nyhetssändning. Blev lite ställd där... råkade ha kameran till hands och förevigade detta.

  Håller med om att det är sanslöst att en sån struntsak väcker så mycket polemik. Människan är en enkel varelse! ;)

  SvaraRadera