3 augusti 2008

GAMBIA-tips, tack!

Jag har en kompis som ska ut på långresa i december. Hon åker till Gambia med sin familj och planerar att stanna i fyra veckor. Eftersom jag själv inte har varit där än - som jag brukar säga - har jag inte så många råd och tips att ge henne. Då kom jag på idén att skriva ett inlägg eftersom det är ett antal resenördar som brukar läsa här hos Pumans dotter. With a little help from my friends med andra ord.

Hon och hennes familj (två vuxna och två barn, 9 och 6 år) vill alltså ha tips om boende. De vill inte bo mitt i smeten men ändå centralt, nära Senegambia eller däromkring. Boendet ska vara en lägenhet, ganska basic men med möjlighet att fixa frukost. Det är förstås ett plus om stället har en hemsida så att man kan se lite bilder på hur det ser ut. Om du har tips på barnvänliga aktiviteter eller något annat intressant att se och uppleva, dela gärna med dig genom att kommentera här. Det går också bra att mejla till mig på adressen pumansdotter(a)yahoo.com så skickar jag det vidare.

Flaggan är från sajten Access gambia.

4 kommentarer:

 1. För en evighet sen, när Gambia var ett alldeles nytt turistmål för svenskar, var jag där i två veckor. Har faktiskt funderat på om man skulle göra om det, men det har inte blivit av.
  Minns spåren av en jättestor orm på stranden ... och rejäla vågor! Samt mängder med batikbomull. Det är säkert mkt mera utvecklat och utbyggt nu, så åk dit vetja och rapportera!

  SvaraRadera
 2. Jag var på väg dit för två år sedan men var för sent ute så det fanns inga flygbiljetter och då hamnade jag i Turkiet istället. Nån gång ska jag för det verkar vara ett spännande resmål men några stora ormar vill jag inte veta av. Fy!

  SvaraRadera
 3. Kolla hos: Tonårsmorsan (http://tonarsmorsa.se/). Hon har bott i Gambia under en tid och har en länk med Gambiatips på bloggen. Svarar säkert om man skickar e-post också med funderingar.

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket för tipset, Magalös! Supergulligt av dig. Jag ska skicka det vidare till min kompis. Nu har hon iofs ordnat boende och fått tag i en fin lägenhet som hyrs ut av en svenska men det kan ju vara kul att få andra tips.

  SvaraRadera