28 augusti 2008

Kulturfyran- Vilken romanfigur skulle du vilja vara?

Jag hoppade på Kulturfyran på alldeles fel dag och därför hamnar inläggen så här tätt. Utmaningen postas nämligen på torsdagar. Kan ändå inte låta bli att svara så här är veckans frågor:

1. Vilken litterär figur skulle du vilja vara? Från film eller litteratur, eller serietidningen eller från musik eller opera. Var som helst ifrån. Nattens drottning - tänk att kunna sjunga som hon! Det är mitt spontana svar. Om jag tänkte efter skulle jag säkert svara nåt helt annat.

2. Finns det någon romanfigur - eller filmfigur eller seriefigur - du tycker är lik dig? Katten Gustaf, kanske, i alla fall färgen.

3. Finns det någon bok som fångar dig så när du läser den att du känner saknad när du läst klart boken. Som en värld du vill vara kvar i? Det finns några stycken. Jag vet inte om saknad är rätt ord snarare tomhet. Jag kan nämna t.ex. Flyga drake av K. Hosseini, Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón och To Kill a Mockingbird av Harper Lee.

4. Finns det någon författare du skulle vilja tillbringa en hel dag tillsammans med? Vem i så fall? Jaa, Eduardo Galeano, min favorit alla kategorier. Jag tror inte att det skulle räcka med en dag - om inte han tröttnar på mig förstås...

2 kommentarer:

  1. Åh Galeano hade jag också gärna tillbringat en dag med. Men har du samma färg som katten Gustav? Gulrandig päls?

    SvaraRadera
  2. Ja, det har jag väl! Har du inte sett det på min bild? ;)

    För att återgå till allvaret så är Galeano en av de personer jag beundrar allra mest, iaf när det kommer till hans litterära produktion. Annars vet jag inte så mycket om honom men det skulle vara ett sant nöje att lära känna honom.

    SvaraRadera