13 augusti 2008

Utan Ord


10 kommentarer:

 1. Jag har också sett helt äkta. Har en liten oäkta som är ett pennställ här på bordet. Köpte den i parken med Olmeker (har glömt namnet) i Villahermosa

  SvaraRadera
 2. La Venta hette parken men det vet du säkert.

  SvaraRadera
 3. Jag ska kommentera. Kan inte just nu. :)

  SvaraRadera
 4. Han ser bister ut, kan undra vad han har i tankarna...(och var finns han?)

  SvaraRadera
 5. Han kanske tänkte på konquistadorerna eller nåt. ;) Precis som Thérèse skriver är det här en olmek-staty från östra Mexiko. Just den här är inte från La Venta utan fanns på en busstation - Xalapa om jag inte minns fel. Får rota fram flera kort där jag har skylten med texten han har framför sig. Men det får bli när jag får ordning på min dator hemma.

  SvaraRadera
 6. På skylten står det bl.a. följande: Olmekisk kultur - Det kolossala San Lorenzo-huvudet nr. 5 upptäcktes under en expedition ledd av M.W. Stitling (Smithsonian Institute of Washington och National Geographic Society) år 1945. Det är från 1200-1000 före Kristus.

  Det är svårt att uppfatta storleken på bilden och jag minns inte exakt heller... men den är ett par meter hög.

  SvaraRadera
 7. En sådan står ju också utanför antropologiska muséet i Mexico City. I alla fall var det så 1985 när jag var där. Blev enormt imponerad av den och ska väl ha en gammal diabild någonstans också.

  SvaraRadera
 8. Ja, det stämmer nog, Susanne! Fast jag har för mig att den fanns inne på museet när jag var där för två år sedan. Jo, så var det.

  Blev lite snopen när jag såg en sådan raritet på en busstation. Men det är klart, konsten ska ju vara där människorna är. :)

  Du kan ju publicera bilden på min fotokedja imorgon om du inte har hunnit göra det än.

  SvaraRadera