4 september 2008

Kulturfyran - religion och mat

1. Om gud skulle komma tillbaka idag, hur skulle han se ut då, tror du? Skulle han vara en människa? Jag tror inte på gud.

2. Vad betyder religion för dig? Inte mycket, mest opium för folket.

3. Just nu har ju muslimer Ramadan. De äter inte så länge solen är uppe. Har du fastat någon gång? Jag gav upp efter ett par dagar med fruktansvärd koffeinabstinens.

4. Mat ja. Vilken är den vackraste maträtten för dig? Ja, vilken både smakar gott, doftar underbart och ser underbart aptitlig ut? Hummer smakar gott, vitlök doftar underbart och en kallrökt laxros ser underbart aptitlig ut. Vad är vackrast? En fin kombination av färger, former och dofter på tallriken tilltalar mitt estetiska sinne.

Här hittar du fler som deltar i Kulturfyran.

7 kommentarer:

 1. På den sista frågan är sushi ett bra val för det kan verkligen vara vackert utformat , upplagt och smaka underbart. Har du ätit sushi på Roppongi på Hantverkargatan? Ett helt suveränt ställe som jag verkligen kan rekommendera.

  SvaraRadera
 2. Jag tänkte faktiskt på sushi men skrev inte det för jag tänkte att det finns mycket annan man som snyggt upplagd är en fröjd för ögat. Men viss, sushi är otroligt snyggt!

  Nej, Roppongi har jag inte ätit på. Min favorit finns på Bryggargatan... fick en black out helt plötsligt och kommer inte ihåg vad den heter men det går ju att googla.

  SvaraRadera
 3. Ja mat som har vackra färger är ofta också goda, eller hur?
  RS
  kulturbloggen.com

  SvaraRadera
 4. Länge sen jag tittade in till dig senast... Jag tror inte heller på Gud. Som jag ser det är Gud skapad av människan. Människor behöver något att tro på.

  Provade att fasta en gång. Det gick inte alls. Uthärdade en och en halv dag.

  Den vackraste maten är inte alltid den godaste...

  Önskar dig en trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Mm, man säger ju att man äter mycket "med ögonen". För mig är det viktigt hur maten ser ut. Den får gärna vara färggrann!

  SvaraRadera
 6. ANDROMEDA: Jag svarade RS precis och då var du snabb och kilade in däremellan. :)

  Jag har liknande syn på Gud som du, nämligen att människan har ett behov av att "lägga sitt liv i Guds händer". Det känns säkert tryggt och behagligt att ha en stark tro. Jag har respekt för troende och icke-troende och ingen som helst avsikt att försöka omvända någon (och förväntar mig samma bemötande tillbaka) men i mina ögon är religion ett sätt att hantera livets svåra sidor. Självbedrägeri om man ska använda hårdare ord.

  Du har förstås rätt när det gäller maten, att den inte alltid är god fast den ser ut att vara det. Som ett lysande exempel kan jag nämna alla dessa fantastiska tårtor man ser på gator och torg i Latinamerika - ofta i pastellfärger, fantasin har inga gränser. Jag ska se om jag kan rota fram någon bild på dem.

  Önskar dig en finfin helg!

  SvaraRadera
 7. Ja koffeinabstinens är jobbig.
  Nu finns en ny kulturfyra om du har tid och lust:
  http://kulturbloggen.com/?p=1560

  mvh RS

  SvaraRadera