5 december 2008

Inte nagel... men fågel i ögat

11 kommentarer:

 1. Dina bilder från Chile och påskön är fantastiska, det är så roligt att se!

  SvaraRadera
 2. Vilken uppsyn! Det var en väldigt obehaglig rubrik...ryser i hela kroppen.
  Har de bättrat på färgen på ögonen tro?
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 3. Alltid kul att kolla in dina bilder!

  SvaraRadera
 4. Nästan värre än den där reklamen om att få en snigel på ögat. (Telia? kommer inte ihåg)

  SvaraRadera
 5. Undrar vad han(?) tittar efter. Han spanar ju ut i fjärran.

  SvaraRadera
 6. hahah, jajamen man såg den om man tittade nära. Jag blir jätteresesugen av dina bilder! Men vilken bister uppsyn mannen hade!

  SvaraRadera
 7. Jättekul att se såna här bilder. Har hela statyn varit målad eller målade man bara ögonen? Han ser lite bister ut kanske har det med fågeln i ögat att göra..

  SvaraRadera
 8. Tack SARA och MISSMAGICGIRL!

  NINNI: Jag tyckte att den lilla fågeln var lite söt. Såg den inte förrän jag zoomade in huvudet. Men du var väl rädd för allt som flyger, eller hur var det?

  Det kan tänkas att de har bättrat på ögonfärgen, det ser ut så. Å andra sidan undrar jag om de har "vanhedrat" altaret och statyn genom att gå på den. Vet inte.

  DELLA: Tänkte faktiskt på den också men minns inte vems reklam det var. Vad hjärntvättad man blir, usch! ;) Spanar ut i fjärran gör han kanske inte eftersom han tittar inåt land.

  NADIA: Den lilla fågeln, ja, men söt är kanske inte första ordet jag skulle beskriva moai med. ;)

  CHRISTEL: Ja, men försök att stå på ett och samma ställe i några år och låt småfåglar springa runt i ansiktet på dig så får vi se hur bister du blir. ;) Resfebern har övergått till ett kroniskt tillstånd hos mig och jag misstänker att du ligger i farozonen.

  TERESITA: Jag tror att han ska skrämma bort fienden och därför ser han farlig ut. Skulle också bli irriterad över en pippi i ögat. ;) Det är bara ögonen som är målade. Just såna här med vita ögon finns det inte många, den här var iaf den enda jag såg.

  SvaraRadera
 9. Nu blir jag lite nyfiken på ditt svar här. Känner till så lite om dom där moai , moi eller något... Var deras funktion att skrämma fiender? Vet man varför dom byggdes? Varför man gjorde så många och när dom gjordes? Skäms för mina dåliga kunskaper här...

  SvaraRadera
 10. MOAI heter statyerna och altaret de står på heter AHU. Den teorin jag hörde var att stayerna byggdes för att skydda ön men kan tänka mig att det finns andra teorier också. Köpte en bok från Påskön och kommer att läsa på lite innan jag skriver ett inlägg eller två.

  SvaraRadera