20 januari 2009

Det svänger på Rapa Nui

Hur låter musiken på Påskön? undrade du kanske när du såg bilden på trumslagaren. Mycket trummor och rytmer, inte så olik musiken på andra Stillahavsöar. Det finns inte speciellt mycket rapanui-musik på nätet men jag hittade iaf Matato'a och Topatangi (härliga bilder från Playa Anakena) som är två populära grupper på Påskön just nu. Nedan en annan bild från festivalen.

12 kommentarer:

 1. Härligt både att lyssna på och se bilderna till. Såg bilden igår , tänkte skriva en kommentar och lägga upp en egen bild utan ord men annat kom mellan. Nästa vecka är jag med som vanligt igen.

  SvaraRadera
 2. De gillar gitarrer ser jag.

  SvaraRadera
 3. Önskar att jag kunde höra...

  SvaraRadera
 4. härligt att lyssna på :-)

  SvaraRadera
 5. Trevlig musik. Och antagligen är den ännu bättre på plats. Fina bilder var det också. Ingen direkt trängsel på stränderna, la jag märke till.
  Tack för det. :)

  SvaraRadera
 6. ANNALUNA: Jag vet inte hur mycket jag skulle tycka om musiken om den var svensk... men nu gillar jag den skarpt! Konstigt det där. =)

  Du är välkommen nästa gång, THÉRÈSE! Hoppas att du är frisk nu.

  Nej, precis som jag skrev i kommentaren till Utan ord: man måste prioritera när det är så mycket som pockar på ens uppmärksamhet. Det är jättekul att det finns många fotoutmaningar - verkar nästan som att varje blogg med självaktning har en snart (obs! det är inget negativt!) - då kan man välja den/dem som passar en bäst men man (läs jag, haha) ska inte inbilla sig att man hinner vara med på alla. :)

  1APA: Ja, det gör de verkligen. Det var många stränginstrument och trummor när killarna jammade. Det roligaste var att alla ville spela. När en slutade började någon annan. De yngsta som spelade trummor var nog inte äldre än 7-8 år.

  LISA: Varför hör du inte?

  KARIN: Visst är det underbart!

  DELLA: Det var lite mer folk på Anakena när jag var där men det var absolut inte trångt. Tog ingen kamera med mig till stranden så jag får också titta på bilderna på nätet och sukta.

  SvaraRadera
 7. Men har du varit där också, jag svimmar av avundsjuka!!!!!

  SvaraRadera
 8. HAHA, svimma inte snälla, jag vill inte ha ditt liv på mitt samvete! Ja, jag var där i början av november. *ler drömskt*

  SvaraRadera
 9. Där hade jag velat vara... Stämning gissar jag!

  SvaraRadera
 10. LISA: Först nu fattar jag, haha. Jag trodde att du menade länkarna... det var dumt av mig. :)

  SvaraRadera