15 januari 2009

Torsdagsreflektion - Vänsterstrumpor


Det här inlägget går inte till historien som ett av de mest betydelsefulla när det gäller livets väsentligheter men som skribent hoppas jag förstås att det inte passerar helt obemärkt förbi. Hursomhelst, nu till saken: om jag köper två par likadana sockor för att kunna para ihop dem även efter att en eller två av dem har försvunnit i tvätten eller har slitits sönder i hälen kan jag ge mig den på att jag står där med två vänsterstrumpor!

Vad är vitsen med vänsterstrumpor egentligen? Jag menar de där pyttesmå söta broderierna som sitter på utsidan av vristen (de flesta av oss vill ha dem där). Finns de där bara för att göra livet surt för en?! När jag har bråttom på morgonen har jag varken tid eller lust att se efter på vilken sida den lilla katten eller fjärilen hamnar. Det räcker med att hålla koll på att sockorna inte sitter bak och fram. Nej, i fortsättningen köper jag enfärgade strumpor. Helst svarta. Randiga har jag aldrig tyckt om. De passar bäst på flickor och pojkar under 10 år. Eller på Pippi Långstrump.

Fler Torsdagsreflektioner hittar du hos Trebarnsmamman.

24 kommentarer:

 1. Hihi, en helt underbar reflektion :)

  Jag har problem med MrLinky idag så du får gärna skriva en kommentar i TR-inlägget istället så de andra deltagarna hittar till dig!

  Ha en bra torsdag!

  SvaraRadera
 2. Det stämmer så väl. Mina strumpor hamnar av någon anledning för det mesta ut och in så om dom har något pynt så syns det inte alls. ^__^

  SvaraRadera
 3. Alternativet är ju att köpa strumpor med dekoration på båda sidorna, det brukar jag göra. Det är väldigt praktiskt och man slipper sortera i höger o vänsterstrumpa.

  Ha en fortsatt fin dag och tack för din kommentar hos mig! /Ingrid

  SvaraRadera
 4. En mycket bra reflekion som jag tror väldigt många råkar ut för och irriterar sig på. En annan strumfråga är var tar alla (den ena av ett par) strumpor vägen. Jag stoppar in två i tvättmaskinen och se ut kommer bara en...

  SvaraRadera
 5. Jag kan för allt i världen inte förstå var de försvinnande strumporna tar vägen, när är det egentligen de ens försvinner? Borde kanske också satsa på enfärgade strumpor :)

  SvaraRadera
 6. :-)

  Jag köper bara strumpor som ser likadana ut! Båda två i paret, och helst alla jag äger så att jag slipper sortera!

  SvaraRadera
 7. Det där med strumpor är och förblir ett mysterium. Jag brukar snurra runt (med handen alltså) trumman i maskinen och vika det där sladdriga gummit för att kolla att ingenting sitter kvar men inte hjälper det.

  Jag är kanske inte så mycket för dekorationer i strumpor så jag får hålla mig till enfärgade i fortsättningen.

  SvaraRadera
 8. Det är det jag är ute efter: att slippa sortera och bry mig. Det tar bara tid av roligare saker.

  SvaraRadera
 9. Man kanske skulle starta en strumppool? Eller strumpbytarklubb? Kolla här har jag en röd högerstrumpa med blå båt och en höger gul... Vad har du?

  SvaraRadera
 10. Haha, vad smart! Inga båtar här men jag kan byta en vit tåstrumpa (som tumvante fast för fötter, fick dem på Yasuragi - eller egentligen har jag två för jag har aldrig använt dem) mot en vänsterraggsocka i härligt mörkrött ullgarn. I storlek 37-39 då. Fast då blir mamma ledsen för hon vill så gärna sticka raggsockor.

  SvaraRadera
 11. Ja men om hon stickar en mörkröd ny till dig och en spräcklig vit/brun till mig så blir det likson ett strumppar hon får göra, men kanske inte direkt i samma färg. Gör det något?

  SvaraRadera
 12. Det blir perfekt! Hon är glad åt alla beställningar. Ska du ha dem på dig på resan? ;)

  SvaraRadera
 13. Kanske inte till Jordanien, men på följande passar dom nog perfekt! :)

  SvaraRadera
 14. Då blir det brådis, kanske.

  SvaraRadera
 15. Det här var tankar jag aldrig tänkt,fast jag har många små söta strumpor i antal 1.
  Kanske skapar man ett nytt mode med ena blomman inåt?

  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 16. Du har helt rätt, Viola! Det kanske inte ens blir nästa mode men vad spelar det för roll egentligen. Har man jeans på sig så syns det inte ens. Ha det bra du med!

  SvaraRadera
 17. bra reflektion.. men vart tar alla sockar vägen hur ofta finns inte bara en!

  SvaraRadera
 18. Ha, ha denna reflektion gillar jag. Så sann! Vet inte hur många gånger jag förbannats över strumporna efter tvätten. Tror ibland att det finns en högerstrumps tjuv i tvättstugan.
  Bra idé att alltid använda enfärgade :-)

  SvaraRadera
 19. Haha...ja, så är det ju! Fast jag brukar strunta i vart den lilla dekorationen hamnar. Däremot är jag sååå konfunderad över vart strumporna som försvinner egentligen tar vägen?!? Det är ett av livets mysterier...
  (Äter alla tvättmaskiner strumpor ibland? det verkar så efter att jag läst några av kommentarerna här...)

  SvaraRadera
 20. Hahaha....så klockren tolkning!
  Strupor är inte kul,jag menar antingen kommer de bort jag tror det är tvättmaskinen som lever på dem. Eller så är det samma problem som du skriver om. Fick ett tips på p3 att man skall bara köpa enfärgade så behöver man inte stå och sortera =) men då har jag problemet med att vi har olika storlekar så det skiter sig väl i allafall =)

  SvaraRadera
 21. Haha.. så sant!

  Här har vi säckvis med omaka strumpor. Jag fattar inte vad som händer med dem. Tvättmaskinen verkar äta strupor..

  SvaraRadera
 22. Haha! Jag föredrar svarta. Eller möjligtvis randiga.

  SvaraRadera
 23. Hihi *** jag det är ett aldrig sinande samtalsämne med försvinnande strumpor! Jag tycker det är kul med roliga mönster på strumporna. Det är så kul när barnen på jobbet ser dom. Dottern har ofta omaka strumpor på sig oåtminstone hemma. Hon tycker att man ska slita ut båda innan man slänger dom. Klokt!

  SvaraRadera
 24. Nu har jag storstädat i strumpförrådet så det finns inga omaka kvar. Fick slänga sex stycken. Skönt att bli av med dem. Jag är lite trött på "bra att ha"-saker.

  SvaraRadera