20 februari 2009

Är det bara jag...

som blir lätt provocerad av låten American Kid? Go Fish har trevliga låtar annars, som t.ex. You´re my little girl och The Mom song.

När jag funderade på låtar till Ordutmaningen hittade jag en gammal version av Jambalaya - iofs gammal i vilken version som helst. Det är ofattbart att Dean Martin har en cigg i handen när han sjunger. I början av videon ser det ut som att han blåser rök i örat på henne.

Sofia Jannok och Céline Dion får mig lugn igen. Ha en skön helg!

3 kommentarer:

 1. Jag vet inte, på något sätt blir jag inte provocerad, utan tycker mest att låten och filmen känns lite... tragisk. Att det finns de som verkligen tror att USA är värdens bästa land och att allt de gör har ett gott syfte, det är på något sätt tragiskt. Fast jag vet inte, det är mycket möjligt att det är jag som trasslar in mig och tänker för mycket.

  SvaraRadera
 2. Det är många tankar som flyger genom mitt huvud när jag hör låten och tittar på bilderna.

  Synd för låten skulle vara bättre med en annan text! ;) Det var bara en parentes...

  Det första är nog "hjärntvättade stackare och lyckliga idioter"... eller "living breathing products of the red, white and blue" som de sjunger själva. Men det måste vara skönt för dem att tycka att de är världsbäst på allt. De är så uppfyllda av sig själva att jag blir kräkfärdig. "Everybody wants in but nobody wants to go" Tror de verkligen det och i så fall varför? Det som provocerar mig att USA leker Gud och världens frälsare. God bless United States of America! Jag håller med dig: det är tragiskt, inte bara för dem utan för resten av världen också.

  SvaraRadera
 3. Go Fish-videon American kid är bortplockad från YouTube så jag har redigerat inlägget.

  SvaraRadera