14 mars 2009

Veckans fönster


Jag håller mig kvar i Chile, som i måndagens Utan Ord, och visar ett fönster från Isla Negra och Pablo Nerudas sommarhus. Författaren och poeten var en storsamlare av diverse föremål och här kan man se några av hans skatter.

Fler fönster hittar du hos Susannes fotoblogg.

22 kommentarer:

 1. Förstår att Du håller Dej kvar där, så underbart fönster med mycket innehåll, faktiskt en del pjäser kag skulle kunna tänka mej att äga, och det är sagt av mej som inte är så förtjust i "grejor".

  Ha en skön lördag!

  annette

  SvaraRadera
 2. Lite synd bara att jag var tvungen att ta bort så mycket från sidorna... men några linslöss vill jag inte ha på min bild.

  Håller med dig där. Är absolut ingen samlare men det var fascinerande att se hans hem. Många saker hade en spännande historia.

  SvaraRadera
 3. Å. Vilket fint fönster, men jag gillade fiskarna ovanför mest. Jättefint!

  SvaraRadera
 4. Ett fint fönster! Och en hel massa saker! Det är ganska fint att ha glas som prydnadsföremål i fönstret, det ger så vackert ljus inne. Men alldeles för mycket för att passa hemma hos mig som vill att städningen ska gå snabbt och smidigt;)
  Ha en skön lördag!
  Kram Ninni

  SvaraRadera
 5. CRRLY: Jag gillade också fiskarna! Det fanns en likadan rad i nedre kanten också (och i andra byggnader) men det fanns inte en chans att fota dem på lite längre håll.

  NINNI: Vissa glasföremål tycker jag också om men gillar egentligen andra material mer, som trä och lera t.ex. För ljusets skull är det bra förstås. Vi lever inte för att städa. :) Sköt om dig!

  SvaraRadera
 6. Vad fint det är. Fönster är kul, själv föredrar jag fönster mörka decemberkvällar när man kan kika in lite och det lyser upp fint.

  Går du ut och fotar fönster när du är ute och reser? Eller kommer de med ändå eftersom du fotar väldigt mycket?

  SvaraRadera
 7. MARIUS: Ja, det är kul att kika in men man känner sig (eller JAG känner mig) ganska utlämnad om någon tittar in. Lustigt det där.

  Haha, nej, det är inget medvetet val att ta bilder på fönster. Det har bara blivit så. Jag fotar ofta speciella byggnader. När jag kommer hem och tittar på mina foton undrar jag ofta hur jag tänkte egentligen. Du skulle bara se alla mina foton från Puebla!

  SvaraRadera
 8. Vilket vackert fönster!!

  Jag såg din kommentar som du skrivit att en Veronica blivit så inspirerad av min text.. jag blir ju givetvis nyfiken på vilken Veronica ;)
  Kan du inte vara snäll och skicka en liten länk är du sötast, om du orkar och har tid såklart?

  Kramar!

  SvaraRadera
 9. Vilket härligt fönster med en härlig samling prylar.

  trevlig helg!!

  SvaraRadera
 10. Han verkar ha varit en riktig samlarmänniska och man kan ju undra om han någonsin slängde något. I vilket fall är huset på Isla Negra fyllt av en massa vackra föremål.

  Jag skall faktiskt dit i veckan. Inte till Pablo Nerudas hus men till Isla Negra, det är ju så vackert och man förstår lätt varför en poet väljer att bosätta sig där.

  SvaraRadera
 11. ANNA: Jag har kommenterat hos dig.

  NADIA: Åh, lyckodig! Hoppas att det är lite bättre väder än när jag var där. Det var rätt kallt och grått nämligen. Regnet hängde i luften.

  Utsikten från hans sovrumsfönster (hela väggen mot havet är fönster ju) var sagolik!

  SvaraRadera
 12. Vad fina fiskarna var ovanför fönstret, det var det första mina ögon fastnade på.

  Ps) Har inte hunnit besvara dig hos mig avs IE 6, sorry. Tycker dock att du bör byta till en annan läsare t ex Firefox eller Opera snarast tills din kompis är tillbaka och kan hjälpa dig.

  SvaraRadera
 13. Vackert fönster! Och vällfigt fint med de olika glasflaskorna där. Jag har även så på landet med olika glasflaskor i olika färger. Det är jättefint och man behöver inte sköta om dem.

  SvaraRadera
 14. Vad intressant att få se. Ett fönster är en bra plats att samla prylar på :)
  http://foto.rudenius.se/post/2009/03/14/Veckans-Fonster-11.aspx

  SvaraRadera
 15. Nej Pumita, det här kände jag inte igen. Besökte aldrig Isla Negra vid mitt Chilebesök. Tyvärr.

  Fina fiskar!

  SvaraRadera
 16. MIMO: Ingen fara. Om jag "lät" lite tvär beror det bara på min frustration över situationen. Jag har tjatat om detta så länge och inget händer. :)

  KARIN: Mörkblått och mossgrönt glas gillar jag också men har inte samlat på mig så mycket sånt.

  BIRGITTA: Det var lite annorlunda inredning, tyckte jag.

  SASSA: Nehej, då har du det kvar... fast du ju helt andra resedrömmar nu. ;)

  SvaraRadera
 17. En riktig storsamlare ser det ut som. Han var nog inte rädd för dammsamlingar, hi, hi.

  SvaraRadera
 18. Jag litar på att Puebla dyker upp här snart! Kanske kan du igång mig att gälla Puebla lite granna också isåfall. Så det var som jag tänkte med fönstren, de kommer med hur man än gör, speciellt om man fotar byggnader.

  SvaraRadera
 19. Häftigt, tänk att ha ett "skyltfönster" hemma, det skulle jag vilja ha. Om jag någon gång kommer att bo så att folk går nära förbi huset skall jag komma ihåg detta!

  SvaraRadera
 20. MARIE: Så länge frugan dammar funkar det ju bra. ;)

  MARIUS: Heh, just det. Det är inte så vanligt med fönsterlösa byggnader... men jag menar att jag oftast fotar hela hus istället för detaljer. Mina Puebla-bilder blev inte så fina (gammal kamera och ovan fotograf, antar jag) men nån kan jag nog visa här så "stay tuned". Svårt det där, för jag var inte heller så förtjust i Puebla. Tyckte bättre om San Cris, Querétaro och Guanajuato (bland andra - det finns fler).

  MONICA: Rätt smart idé, ja, fast han hade nog inte problem med insyn... tror jag för det fanns ingen gångväg så nära. Han kanske ägde stranden till och med.

  SvaraRadera
 21. Konst i fönster gillar jag... Fönstren blir ju onekligen mycket mera spännande. Och det bästa av allt dt bli liksom tillåtet att stå och kika...

  SvaraRadera
 22. ULRICA: Ja, man kan ju lätt låtsas att man är intresserad av de fina flaskorna. ;)

  SvaraRadera