6 april 2009

Ser du den levande stenen?


Den här lilla krabaten gömde sig i mitt foto på Bildligt talat. Eller lilla vet jag inte förresten... den är runt en halv meter lång med svansen. Jag valde att visa den "sämsta" bilden där han syns minst - den bästa bilden ur hans perspektiv - för att illustrera att allt inte är vad det ser ut att vara. Fick kisa med ögonen själv när jag såg bilden för första gången. Vilken maskeringsförmåga!

Fotot är från mayaruinerna Chichén Itzá på Yucatán-halvön i Mexiko.

10 kommentarer:

 1. OJ... jisses, den missade jag totalt.
  Festligt.

  SvaraRadera
 2. Jag hittade den bara för att jag förstod att någonting fanns dolt i bilden. Hade jag inte vetat det hade jag inte sett den. :)
  Tack för att du fixade lite tittarsport.

  SvaraRadera
 3. Yes, jag såg han!! ;) Han var nog väl kamoflerad, den rackaren! Spindlar o ormar är bland det värsta jag vet. Vad lömskt av dom att gömma sig på det där sättet!

  SvaraRadera
 4. Huuuh, jag ryser! Jag hade flytt fältet omgående om jag varit där.

  SvaraRadera
 5. Det svåra med främmande djur är att man inte vet hur man ska förhålla sig till dem när man ser dem så här, om de är farliga eller inte. I det här fallet var det förstås inget problem för han var säkert rädd och ville bara därifrån. Jag tror att han var snäll och växtätare dessutom. Inte för att jag vet... ;) Nej, jag blev varken rädd eller äcklad. Jag tycker att ödlor är fascinerande!

  SvaraRadera
 6. Ja jisses... Och blick still satt han väl också...?

  SvaraRadera
 7. Oj, den såg jag inte! Fascinerande!

  SvaraRadera
 8. Jag håller verkligen med dig om att ödlor och liknande djur är intressanta. De är för det mesta experter på att kamuflera sig för att smälta in i omgivningen.

  Kul att du bjuder oss på denna bildjakt efter vad som finns/finns inte i bilden!

  Glad Påsk passar jag på att önska Dig!

  SvaraRadera
 9. Snacka om naturens sätt att skydda sig från fiender, fantastisk beklädnad för att gömma sig.

  SvaraRadera
 10. Men vad häftigt... Grym på att gömma sig.

  SvaraRadera