7 mars 2010

Ålder är bara en siffra

När hörde du förresten en 20-åring säga så senast? Känns också främmande för många som inte är uppvuxna i den västerländska kulturen. Det var bara en parentes. Intressant diskussion pågår hos Mia. Bilden är tagen hos kvinnor som arbetar med vackra tyger - sida vid sida, unga som gamla - i Zinacantán, Mexiko.

7 kommentarer:

 1. Visst är det så, har läst inläggen hos Mia, en del kloka tankar och ord. Själv har jag aldrig tänkt i antalet år, alltid umgåtts med och haft utbyte av både yngre och äldre människor i min närhet, är nog helt enkelt "dum i knoppen" som aldrig förstått detta med generationer, alla är människor i mina ögon.

  annette

  SvaraRadera
 2. Vi har verkligen en konstig syn på ålder. Jag varken respekterar eller tycker om någon mer eller mindre beroende på att den personen är i en viss ålder. En blandning är bäst.

  SvaraRadera
 3. Ålder borde verkligen bara vara en siffra. NÄr ska vi lära, fullt ut, att se människan.

  SvaraRadera
 4. Håller med, ålderssynen är mycket underlig här. Personen i sig är ju det spännande. Vad just den personen har att berätta vill jag höra. Inte vad som är inne just nu eller hur man måste se ut eller vem som är tillsammans med vem eller s k sanningar(=trött på fikasnack!). Jag gillar mer när var och en kör sin grej så det blir lite skön mix.

  SvaraRadera
 5. Det fikasnack är du beskriver är verkligen tröttsamt! Inte åldersrelaterad visserligen men såå tråkigt. Tänk om folk skulle vara sig själva för en gångs skull. Jag vägrar tro att "alla" är så intresserade av yta och trams.

  SvaraRadera
 6. Kul att mitt inlägg ger efterklang här. Jag har läst och instämmer i allt som skrivs här, tror jag. Tyvärr, så är vi ganska åldersfixerade i vårt land, även jag i vissa sammanhang...

  SvaraRadera
 7. Jag kan villigt erkänna att jag också fäster mig för mycket vid ålder ibland. Det går ju inte att "värja sig". Alla är vi en del av problemet... och förhoppningsvis en del av lösningen.

  SvaraRadera