28 mars 2010

Dagens boktips

Det är så många som skriver om Sofi Oksanen just nu att jag nöjer mig med en uppmaning: Om du läser bara en bok i år så läs Utrensning! Och allra helst originalet Puhdistus om du talar finska. Mer om författaren och boken finns att läsa t.ex. på Bokhora och DN. Jag har precis läst ut hennes roman Baby Jane som handlar om panikångest. Absolut läsvärd den också men inte riktigt samma läsupplevelse som Utrensning. Nu väntar Stalins kossor.

7 kommentarer:

 1. Jag ska! Jag tittar efter den på biblioteken här i sta´n... inte varit inne. Ska kolla nu igen, via nätet... sedan är det bara att skynda sig och hoppas jag hinner när den finns inne!

  SvaraRadera
 2. Kan du inte reservera på bibblan? Det gör jag jämnt! Brukar ha ett 20-tal böcker och filmer på listan. =)

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset! Låter intressant. Men det får bli på svenska...

  SvaraRadera
 4. Läste om den i DN och du har ju tipsat mig om den tidigare så den har jag bestämt att jag ska läsa. Ska bara komma igenom lita annat först. :)

  SvaraRadera
 5. Den boken verkar intressant och läsvärd. Måste läsas! Måste även reserveras, för en sökning i bibliotekets katalog visade att 36 exemplar förutom ett är utlånade. 145 reservationer är det på dessa exemplar, så med lite tur kanske jag kan läsa den i sommar. ;)

  SvaraRadera
 6. Boken kom ut i Finland redan 2008 men jag har bara inte fått "ändan ur vagnen" tidigare. 145 före i kön! Usch, vad trist. Jag hade tur som bara hade några stycken innan mig men det beror delvis på att jag reserverade den finska versionen. På den andra var det mycket längre väntetid.

  SvaraRadera
 7. FREEDOMTRAVEL: Kul att du kikar in på bloggen! Boken är säkert lika bra i svensk översättning. :)

  SvaraRadera