25 mars 2010

Min önskelista

Just nu läser jag Kari Hotakainens Människans lott. Har inte kommit så långt ännu men den verkar lovande. Det finns så många böcker jag vill läsa. Så här ser önskelistan ut just nu. Den är alltid aktuell eftersom jag länkar den till bloggen från bok.nu (länken borttagen).

10 kommentarer:

 1. Problemet för mig är att om jag listar allt så där så vet jag inte var jag ska börja sedan. Och då blir det som vanligt - jag läser flera saker samtidigt och har inte ro med något för jag måste igenom. Klara av liksom. Och hur kul är det?
  Fast jag gillar ju listor...

  SvaraRadera
 2. Hmm, listor är kul, ler igenkännande, men det kan lätt bli "jag ska läsa den där och den där och den där..." Jag har tagit mig själv i örat och bestämt att jag läser en bok åt gången och så har jag två på kö, max. Började med det nyligen och hittills har det gått bra. Har slutat hamstra hem böcker för att slippa känna på mig att jag måste läsa alla och göra det samtidigt. Och så har jag accepterat att min tid är begränsad och att det inte gör något om jag inte hinner läsa de här under min livstid. Men tro inte att det där är alla, haha. Jag har försökt sätta upp de böcker jag VERKLIGEN vill läsa.

  SvaraRadera
 3. Jag fick två med posten från adlibris idag... :) Fast det var Lonely Planet. Sånt måste man ju också läsa.

  SvaraRadera
 4. Haha, men LP räknas inte! De ingår i basbehoven. Du vet, han Maslow missade dem bara. Berätta genast vilka det var så jag kan sätta upp dem på min lista! =)

  SvaraRadera
 5. Var det Polen kanske?

  SvaraRadera
 6. Nej... Laos och Kambodja. :)

  SvaraRadera
 7. Tycker bok.nu ar bra for att halla reda pa vilka bocker man vill lasa. Innan bok.nu fanns brukade jag skriva upp intressanta bocker pa post-it lappar som jag sedan tappade bort. Men nu behover jag inte oroa mig for att ga miste om nagon bra bok for att jag tappat bort lappen dar jag antecknade titeln.

  SvaraRadera
 8. Det är så jag tänker också. Annars har jag olika listor och små lappar överallt och missar böcker som jag verkligen borde läsa. Det gör jag ändå (och det kan man inte komma ifrån helt) men det gäller att minimera risken. Och så är det ju kul att hålla sig ajour med vad som kommer ut och vad andra läser.

  SvaraRadera
 9. Jag gör som Della läser flera samtidigt.
  Usch jag gör alldeles för mycket samtidigt, ska bättra mig när jag blir stor eller?

  SvaraRadera
 10. Jag vet inte om du behöver bättra dig när du blir stor. :) Vi är ju olika och jag vet bara att det passar mig bättre att koncentrera mig på en eller ett par saker åt gången. När det gäller böcker ska jag definitivt ha bara en på gång för då får jag ut mest av läsningen.

  SvaraRadera