11 mars 2010

Pumita på spåret - Final!

Den berömda spårvagnen på linje 28 i Lissabon

Imorgon kväll är det På spåret-final och vi firar med något DRICKBART. Det är ledtråden för finalfesten. Smaken är som bekant olika, förfriskningarna likaså. Jag gnuggade geniknölarna och bläddrade i kartboken också. Till slut kom jag fram till att det finns minst åtta olika drycker (inga varumärken, bara drycker på valfritt språk) som kan ge svar på frågan: Vart är vi på väg?
Lycka till!

Jag vill också passa på att skåla för bloggen som har nått oanade höjder. Detta är nämligen inlägg nr. 1000! På tal om höjder... höga som hus men jag bryr mig inte, inte just nu. De verkar ha roligt, killarna. Jag med. Trevlig helg!

14 kommentarer:

 1. Hm. Nu ska vi se... Wien, Rom och Champagne, kanske.

  SvaraRadera
 2. Hmm, jag kan i alla fall en.......Madeira!
  Trevlig helg. Själv ska jag jobba!
  /kram Anette

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att jag skrev minst åtta! Jag har redan fått ett svar som jag inte hade tänkt på... *river sig i håret och funderar starkt på att byta samtalsämne, hrm* Duktigt jobbat! Som vanligt visar jag kommenterarna senare för att inte tappa spänningen. :)

  SvaraRadera
 4. Cognac, Champagne, Vichy, , Armangac, Rioja, La Bebida, Tea, Birra, Vinö, Moscatel, Skål, Jos, etc!!!

  Final? Du menar väl att du forsätter? Detta är ju jättebra och du är klurigare än någonsin!!! Fast jag funderar fortfarande på den där frågan om hästtjejen och vad det nu var!

  SvaraRadera
 5. Braaa! Nu törs jag snart inte säga vad jag hade på min lista. ;) Jo, det är bara erkänna: jag missade Madeira! Det är extra pinsamt för att min senaste resa gick just till Portugal! Och inte hade jag Vichy heller men det tar jag med jämnmod.

  KARLA: Haha, ordning i klassen! Vinö godkänns inte och så vill jag gärna veta var La Bebida, Tea, Birra, Moscatel, Skål och Jos ligger nånstans. ;)

  Finalfest kommer sig av att det är final på programmet på tv men det är ju svårt för dig att ha koll på. Om jag fortsätter, well, återstår att se. Det beror på intresset.

  Och den där hästtjejen, den har vi rett ut har jag för mig. Man ska inte gräva i sånt gammalt. Nya friska tag! =)

  Jag har tagit fram lite tilltugg och nu behöver vi lite mer dricka så det inte tar slut! Hämta gärna t.ex. från Spanien eller Mexiko.

  SvaraRadera
 6. Jag kollar just nu finalen på På spåret via SVT World. Är urspårad!
  La Bebida i Argentina, Tea i South Dakota, Birra ligger i Brasilien och Jos i Nigeria, Tequila i Mexico, Porto i Portugal som i Portvin, Jerez som i Sherry - Spanien.

  SvaraRadera
 7. Morr, Rioja borde jag tänkt på! Det vore verkligen roligt med fler klurigheter, men jag förstår att det tar en hel del tid att komma på ledtrådarna, så jag att en (längre) paus kan behövas.

  SvaraRadera
 8. KARLA: Du verkar ha gjort ett grundligare jobb än jag! :) Jag hittade också Bira i Ryssland och Viški i Lettland. Nu när jag såg ditt svar La Bebida i Argentina kollade jag på Mate och det finns en stad i Vanuatu som heter så.

  ELISABETH: Rioja är inte en dryck på samma sätt som champagne eller cognac, så det är tveksamt... men jag ville inte förstöra festen. ;)

  Jag fortsätter gärna med På spåret-gåtor så länge någon vill gissa. Det är inget besvär alls, tvärtom, bara kul!

  SvaraRadera
 9. Ja fortsätt gäääärna!!! Det är så roligt och man får tänka lite utanför lådan om man säger så!!!

  SvaraRadera
 10. Okeeey, jag är på! Det känns dumt annars att fråga om ingen vill svara. :)

  Utanför lådan?! Vaad gör du i Nisses låda nu igen? Det blev visst lite för mycket dricka för din del. Du får ta en vit vecka eller två! ;)

  SvaraRadera
 11. Den här gången var jag för sent ute. Får skylla på kursen (man måste skylla på något). Om du fortsätter gissar jag gärna, bara Viv hjälper mig. :)

  SvaraRadera
 12. Alla ursäkter är bra, utom de dåliga. Och jag kunde inte för mitt liv förstå att du hade nåt viktigare att göra än att delta i finalfesten, för det finns inte, haha. ;) Du var saknad hursomhelst.

  När det gäller Viv: hota, muta... alla sätt är bra där också. =)

  SvaraRadera
 13. Ingen "På spåret" final för mig, varken SVT eller Pumita... än. får "catch up" under helgen, blir ju så med webbtv.

  SvaraRadera
 14. Visst är det smidigt med webb-tv!
  På Pumita på spåret är vi uppe i det dubbla mot vad jag hade tänkt mig från början. Kul om du hittar fler, Malin!

  SvaraRadera