26 mars 2010

Triss i Earth hour

* Jag undrar varför tv visar program om ingen ska titta.
* Jag undrar om det är OK att läsa en bok med pannlampa.
* Jag undrar om du släcker.

7 kommentarer:

 1. Pannlampa borde väl vara okej, eller ett stearinljus.
  Jag släcker.
  Första frågan var lite intressant... har jag inte tänkt på :)
  Ha det bra.

  SvaraRadera
 2. Stearinljus är betydligt mysigare än pannlampa men om jag ska fumla runt i mörkret är det kanske bättre att satsa på det senare... eller både och. Ha det bra du med! :)

  SvaraRadera
 3. Vad jag förstår så är det att släcka ljuset som gäller. Så tv sänder för att man ska kunna sitta riktigt nära och läsa i skenet av skärmen. Fast det blir förstås ljus det med... :(

  SvaraRadera
 4. Förra året undrade jag över det där med TV-programmen, och fick då förklarat för mig att det inte handlar om att spara el, utan att visa politikerna att folket kräver att politikerna ska göra något. Jag är rätt mycket anti manifestationer som Earth hour, så jag tänker inte släcka. Måhända är jag vrång som inte vill vara med, men jag anser att det är mycket viktigare att spara el VARJE dag, än att en timme, en gång om året, visa politikerna att "de" ska göra något. Kommentarer som "det är så skönt att stänga av TV:n/datorn och bara umgås med familjen/vännerna eller läsa en bok" ger jag inte heller mycket för, för jag behöver då ingen Earth hour för att stänga av TV:n/datorn och istället läsa en bok.

  SvaraRadera
 5. - Det är väl klart att man ska titta på tv om man inte deltar i Earth Hour, så då måste ju tv sända.

  - Visst får du läsa böcker med pannlampa, precis när som helst.

  - Jag släcker lamporna ganska ofta. På jobbet brukar de undra varför jag sitter med lampan släckt på kontoret.

  Under Jordtimmen i morgon tänkte jag ta mig ut med kameran och stativet och idka mörkerfotografering.

  SvaraRadera
 6. Jag är medveten om att Earth Hour inte handlar om energibesparing utan om en manifestation för miljön. Inte trodde jag att frågan var så laddad. Jag tycker att den fyller sitt syfte att få våra beslutsfattare (och hela samhället) att uppmärksamma miljöfrågorna. Självklart är det viktigt att spara varje dag, vilket jag också gör så gott jag kan. Det ena utesluter inte det andra. Sedan kan man alltid diskutera vad som är "good enough". Birger Schlaug sa något klokt i morgonsoffan idag... minns inte det exakta ordvalet... men ungefär så här: "Det är klart att det är dumt att släcka en timme på lördag och åka till Thailand dagen efter."

  Jag är inte heller tv-addict men kan tänka mig att det kan vara en "spark i ändan" på någon som av gammal vana slänger sig i soffan framför dumburken.

  Jag kan inte låta bli att undra varför tv gör reklam för jordtimmen men inte släcker själv. De borde föregå med gott exempel.

  Jag släcker men om det blir pannlampa eller inte återstår att se. Det skrev jag mest för att det är rätt komiskt.

  SvaraRadera
 7. Och jag var lyckligt ovetande om det var dags nu igen! Men jag hade inte brytt mig ändå... Tycker inte att det har något syfte!

  SvaraRadera