12 mars 2010

Veckans fönster - tråkigt

Det här huset hittade jag i Buenos Aires, på min promenad från San Telmo till den berömda stadsdelen La Boca där det finns många färgglada hus, arenan La Bombonera där Diego Maradonas Boca Juniors spelar sina hemmamatcher och där tango dansas på gatorna. Kontrasten är tydlig mot denna byggnad. Vet inte säkert men antagligen är det ett bostadshus. Beige är bara förnamnet. Fler tråkiga fönster hittar du hos Susannes fotoblogg.

17 kommentarer:

 1. Ja, ett alldeles vanligt tråkigt hus!

  SvaraRadera
 2. Nej, det ser kanske inte så kul ut. Men det kanske kan vara trivsamt där ändå. You can´t judge a book by looking at the cover, sjöng redan Bo Diddley

  SvaraRadera
 3. En riktig koloss som ser lite ensam ut. Ha det bra/Lis

  SvaraRadera
 4. Bo Diddley hade förstås rätt. Ska man säga nåt positivt om huset så är läget inte alls tokigt, speciellt om man är intresserad av fotboll. Soligt ser det ut att vara också, iaf på den här sidan. Eller stekhett. Det kanske är därför blommorna saknas.

  SvaraRadera
 5. Visst ser det tråkigt ut, men det slår mig att så här ser ju väldigt många hus ut. Men tack och lov är det inte en tråkig värld vi lever i, åtminstone inte alltid :-).

  SvaraRadera
 6. Det var nog mest kontrasten mot det här som fick fönstren att se extra tråkiga ut.

  SvaraRadera
 7. Mm, och gräääääääsmattan. Men det hjälps inte. Lägg till gassande sol & pappersskräp och hundbajs här och var så får du äkta känsla. =)

  SvaraRadera
 8. Och så är det det där med att hitta hem. Allt ser ju väldigt lika ut. Man får hitta något räknesystem för att kunna veta till vilket fönster man ska vinka när man står nedanför.
  Kontrasten mot de andra husen du länkar till är rätt slående. :)

  SvaraRadera
 9. Man får ha en stor flagga i fönstret - bara inte grannarna får samma idé för då är hela huset blåvitt (med många solar) helt plötsligt.

  SvaraRadera
 10. Tråkigt och jag önskar det funnes lite fantasi ibland när man smäller upp sådana här höghus, både hos oss och i Argentina. Kontrasten mot de foton som finns på länken du ger är ju enorm.

  SvaraRadera
 11. Kan nog inte hålla med. Visst lite kantigt och stelt. Men ändå med små variationer i luftkonditioneringsplaceringar och annat. Tycker ditt foto är småspännande. Anar att den stadsdel du var på väg till var mycket roligare, men även detta hyreshus verkar okej, tycker jag. Fast ganska tråkigt är det, ju mer jag tittar...

  SvaraRadera
 12. Japp, det var urtrist;)Tråkigt att det byggs sådana betongkolosser, gör ingen människa glad!


  annette

  SvaraRadera
 13. Var inne och tittade på kontrasterna, så skall det se ut , färg!!!

  SvaraRadera
 14. Lite gammaldags öststatskänsla, eller hur?

  SvaraRadera
 15. Joo, visst blir det lite tråkigt och enahanda med en massa likadana fönster på rad, och ett stort fyrkantigt hus.

  SvaraRadera
 16. Lite öststatskänsla kanske men kunde lika gärna vara en förort i Sverige, väldigt fyrkantigt i trista färger. Men det kan vara världens finaste lägenheter inuti, vad vet vi. :)

  SvaraRadera