8 april 2010

Adeus Vasco!Vad är makro egentligen? Om det är en detalj (1) av en större helhet (2)... i så fall, här kommer ett makrofoto från Belém i Lissabon. Det är en närbild på det enorma monumentet Padrao dos Descobrimentos som blickar över floden Tajo. Det avbildar 33 portugisiska upptäcktsresanden och deras vedermödor. Man kan betala inträde och åka hiss upp till toppen för att njuta av utsikten men det är bortkastade pengar. Torre de Belém en bit ifrån är roligare fast det är mycket lägre. Och så finns det många fina utsiktsplatser på de sju kullarna.

3 kommentarer:

 1. Makro kan man ju tolka lite till mans. Din tolkning gillar jag skarpt. En vacker detaljrik staty.

  SvaraRadera
 2. Det där är allt ett häftigt monument! Tänk vad mycket fint det finns i världen. Portugal är en "gråzon" för mig, men det blir väl tillfälle till ett besök där någon gång kanske! /Anette

  SvaraRadera
 3. Efter att ha postat inlägget hittade jag en pedagogisk förklaring till vad makro är - den finns här - och då kan jag konstatera att det övre fotot är en närbild. Sedan vet jag förstås inte hur noga man ska vara. Jag uttrycker mig slarvigt och gör som jag tycker ibland. Det bor visst en liten anarkist under den gula pälsen. =)

  Jag var i Portugal för första gången och trivdes alldeles utmärkt. Lissabon hamnar inte på min Topp-10-lista utan att det för den skull var något fel på stan... tvärtom det var vackert och trevligt på alla sätt. Skulle gärna se mer av resten av landet.

  SvaraRadera