27 april 2010

TisdagsTema - stress


Infostress var min första tanke:
mejl och sms ska besvaras
facebook och twitter ska uppdateras
håll dig ajour med vad som händer
många bollar i luften
osv osv osv

Men en bild på datorn eller mobilen känns fantasilöst så jag kom på en annan sak som orsakar stress: ljud. Speciellt om man är uppe i varv känns många ljud störande. Och självklart har jag ett foto på ljud eller snarare dess konsekvenser. Invånarna i belgiska Gent har tröttnat på turistbåtarna som kör i skytteltrafik längs kanalen. Jag har full förståelse för det, måste vara otroligt irriterande. Dessutom för båttrafiken med sig andra miljöproblem. Om du undrar... ja, jag tog bilden från en kanalbåt, en färd som jag mycket väl kunde ha varit utan.
TisdagsTema

13 kommentarer:

 1. Helt klart är mobiler, datorer och allt vad det har i sitt sköte.. verkliga stressbovar, men likadant som du skriver här.. en massa buller och en massa ljud runt om kan orsaka stress verkligen.. Kan tänka mig att din kanalfärd inte var helt lyckad;)

  SvaraRadera
 2. Stress?!?!? Intressant tema - inte helt enkelt. Vi är nog alla väldigt olika vad det gäller stress och vad som "triggar" oss. Precis som bilden visar kan ljud vara jobbiga. Jag blir inte hälften så stressad av Internet, mobil, Twitter, etc. som av ett stökigt, högljutt köpcentrum. Trots allt har mobil och dator en OFF-knapp.

  Hoppas du har en skön stressfri dag : )

  SvaraRadera
 3. MALIN: Helt stressfri dag är det väl inte (om det ens är möjligt för då vore jag ju död, haha) eftersom jag sitter framför datorn men helt OK. Det gäller att hitta den där OFF-knappen lite oftare kanske. Önskar dig en trevlig fortsättning på tisdagen!

  PIALOTTA: Oljud (och stora folksamlingar fast det beror lite på sammanhanget, typ shoppingcenter ligger i topp) gör mig nästan mer stressad än mejl och sms. Fast jag har aldrig förstått vitsen med varför allt ska blippa och låta... Kanalfärden var mest onödig och så fick jag dåligt samvete. :)

  SvaraRadera
 4. Tack! Hahahaha, vem vill ha skit på sin blogg? Inte jag i alla fall! Jag tar ju en del faecesprov på mitt jobb, så jag borde verkligen ha reagerat!*skratt*
  Har ändrat nu..

  Jag tycker som du, man MÅSTE INTE alltid vara tillgänglig. Det är många som inte har något som helst hyfs vad det gäller telefoni.
  Kan prata PRECIS när/var/hur som helst. Oartigt och hänsynslöst!

  SvaraRadera
 5. Knepigt läge - jag antar att båtturismen ger lite jobb och pengar också. Måste båtarna och turisterna väsnas så mycket då? Tystare båtar kanske?

  SvaraRadera
 6. Fin bild ... ljud som stressar? Vad säga om min "galnegrannes" tre (3!) hundar som springer på tomten ( ej kopplade, på villaområde) och skäller från 05:00 till 00:00 ungefär?
  :)

  SvaraRadera
 7. ANNELIE: Haha, jag höll på att ramla av stolen när jag läste det! Funderade på om det möjligen var en "arbetsskada" men eftersom jag inte "känner dig så väl" tog jag det lite försiktigt. ;D

  Jag svarar inte (varken mobilen eller telefonen) "till varje pris" och det får folk acceptera. Visar hänsyn på samma sätt (ringer inte lunchtid, för sent på kvällen eller för tidigt på morgonen t.ex. utan då messar jag för att mottagaren kan svara när det passar) för det är sällan det "brinner".

  MALIN: Du har en poäng där men båtarna smutsar ner också så det vore bättre om staden kunde hitta andra inkomstkällor. Och det måste ändå vara Gent-bornas välbefinnande som går före turisternas önskemål.

  TIGRIS: Det låter inte kul. Har du försökt prata med hundägaren?

  SvaraRadera
 8. Rätt. Jag blir stressad av ljud, är annars inte särskilt lättstressad!

  SvaraRadera
 9. Bra stress-tolkning! Högt tempo är det så här i vardagslivet...
  Kramen.

  SvaraRadera
 10. Urbra tolkning på temat, vill egentligen inte ta ordet stress i min mun just nu.
  En stress jag råkade ut för imorse förutom all annan alltid förekommande stress i jobbet, var att det tog två timmar för att ta sig till jobbet mot normala ca 50-60 min.
  Stor trafikolycka med fyra tradare på E4:an gjorde att den vägen var avstängd, jag skulle vara först och öppna för patienterna idag, kom sist istället;)
  Ha en bra kväll!

  annette

  SvaraRadera
 11. Till mig kan du skriva precis vad du vill Pumita!
  Skulle vilja sett din min när du läste! *skratt*

  SvaraRadera
 12. Visst kan ljud vara stressande. Just buller ska ha en negativ inverkan på oss människor, förkorta våra liv. Gillar din text, som onekligen visar på många nutida källor för stress. Fast då tycker jag man använder prylarna på fel sätt. Måste fråga, luktar vattnet fortfarande illa i de där kanalerna i Gent? Det stank om vattnet en sommar på 80-talet då jag själv bidrog till ljudbullret. ;-) Tack för din kommentar hos mig.

  SvaraRadera
 13. Precis så tänker jag: det känns som att prylarna styr våra liv för mycket, inte att de underlättar vår tillvaro.

  Hm, jag kommer inte ihåg att vattnet luktade men det var mer brunt än blått.

  SvaraRadera