20 maj 2010

Away we go

Sam, jag är besviken! Sam heter Mendes i efternamn och är pappa till filmer som Revolution Road och American Beauty. Hans film Away we go har kommit ut på dvd och jag har ganska höga förväntningar. Manuset låter också lovande: ett ungt par som snart ska bli föräldrar ger sig ut på resa genom USA för att hitta en perfekt plats för sin blivande lilla familj. Det kunde ha blivit en sevärd film men... första delen av filmen är en road movie med krystad humor och jag skruvar mig besvärat i soffan och hoppas att eländet tar slut snart. Inte speciellt roligt, jag flinade lite trött ett par gånger. Andra halvan är allvarligare och därmed också bättre, sevärd men inte så mycket mer. Utan det här lyftet hade jag gett filmen en 1:a men nu blev det istället en starkare 2:a (av 5 möjliga). Nope, det här var inte min cup of tea. Bättre kan du, Sam!

2 kommentarer:

  1. Sanningen att säga gillade jag inte Revolutionary Road, inte boken i alla fall, har inte sett filmen. American Beatu var ju bra. Vad tråkigt att du blev besviken...
    man känner sig lite besviken, snuvad på konfekten liksom.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Det vore ju tragiskt om alla tyckte som jag. ;) Bara kul att få höra avvikande åsikter. Jag har inte läst boken, RR alltså, men läste nyligen Easter Parade av Yates och den gillade jag. Heh, nu lär jag ju inte gå och gräva ner mig för att filmen var dålig men visst hade jag sett fram emot en trevlig filmkväll. Kan bara konstatera att även Mendes har fläckar... eller mellanfilmer det kanske heter. Sköt om dig du med! :)

    SvaraRadera