9 maj 2010

Ultimat lyxpryl


Senast i raden av prylar jag inte visste att jag behöver: ett designat fodral till en läsplatta (som jag varken äger eller saknar) till det facila, gracila priset av 2500 kr. Efter snabb huvudräkning kan jag konstatera att jag får 50 (femtio) nya pocketböcker eller 250 (tvåhundrafemtio) begagnade för de pengarna. Och om jag tänker på andra än mig själv (uppfriskande som omväxling) räcker summan till att vara världsförälder i över 2 år. Men hur går det ihop med bilden? Nybakat bröd, ett par tomatskivor och färsk basilika - det är livskvalitet för nästan inga pengar alls.

11 kommentarer:

 1. Sunt tänkande du har tjejen... och jag står just redo att cykla till biblan och låna böcker. Kostar ingenting! Inget behov av läsplatta...

  SvaraRadera
 2. Bra där! Jag är också stammis på bibblan och köper inte så många böcker men tyckte att pocketpriset passade bra som jämförelse. Det värsta är att det inte är läsplattan som kostar 2500 kr utan fodralet!

  SvaraRadera
 3. Mmmm... låter underbart gott. Själv njöt jag av nybakade scones imorse. Denna vardagslyx slår de flesta dyra tekniska prylar : )

  SvaraRadera
 4. Efter en skogspromenad med Vivicus har jag just satt i mig en hembakad bagel med lite gott på... Trevligt man kan ha det va!
  Kan inte säga att jag saknar vare sig läsplatta eller fodral. Måste erkänna att jag inte har sett en läsplatta irl. När jag får syn på en kanske ha-begäret sätter in, vad vet jag. Under tiden håller jag mig till pocketböcker.

  SvaraRadera
 5. MALIN: Det var det. ;) Jag kan inte säga att jag är helt ointresserad av prylar, iaf datorer och kameror och så, men att köpa ett fodral för 2500 kr bara för att det är ett speciellt märke... det övergår mitt förstånd.

  DELLA: Helt perfekt! Bagels har jag aldrig bakat, kör med mitt vanliga bröd jämnt. Borde kanske variera mig lite.

  Njae, hittills har ingen lyckats övertyga mig om att jag behöver en läsplatta (har inte heller sett en annat än på bild) men jag kan inte svära på att jag aldrig skaffar mig det. Just nu känns tanken främmande.

  SvaraRadera
 6. Sunda tankar, och vad mej anbelangar så beheöver jag ingen läsplatta och därför inget fodral, inte klokt vad prylar som kommer ut på marknaden.
  När jag såg Ditt bröd blev jag sugen på att baka, men samtidigt så går det knappast åt ngt bröd här, mår bäst om jag avstår gluten.
  Har aldrig testat och tror inte jag är allergisk, men magen är snällare utan.

  annette

  SvaraRadera
 7. Nej, läsplattan får vara för min del också, iaf nu. Jag har inget behov av att bära 5011 böcker i fickan. Och så vill jag hemskt gärna "fingra på" boken. Det ger en speciell känsla som en elektrisk pryl inte kan ersätta.

  Din mage kanske tycker bättre om finskt rågbröd. Det gör min men jag kan inte låta bli det ljusare brödet iaf, speciellt om det är hembakat.

  SvaraRadera
 8. Finn Crisp går bra;)

  SvaraRadera
 9. Ja, det finns onekligen en massa skrap har i varlden som man inte visste att man behovde... Det varsta ar ju att marknadsforingsstrategerna ibland lyckas lura i oss (eller iaf mig ibland) att vi inte kan leva utan alla dessa prylar. Fast ett designat fodral till en lasplatta kanns som ngt man kan hoppa over.

  SvaraRadera
 10. Det finns nog ingen klarar sig helt opåverkad genom livet av all hjärntvätt som sköljer över oss. Det är svårt att värja sig men jag hoppas kunna minimera effekterna. I det här fallet var det inte svårt.

  SvaraRadera
 11. Tack för länken och tack för att du är med i kampen för alla barn, din insats gör skillnad!

  SvaraRadera