13 juni 2010

Fotoutmaning


Jag har fått en bloggutmaning (oj, det var inte igår jag deltog i en sådan... därför är jag inte svårövertalad men det ska inte bli någon vana) från Cecilia Artista. Utmaningen går ut på att visa den 10:e bilden ever på bloggen och sedan skicka utmaningen vidare. Eftersom bilden har några år på nacken tog jag mig friheten att redigera den, mest för att göra skylten läsbar. José Martís (kubansk poet och nationalskald, 1853-1895) kloka ord, fritt översatta av undertecknad, lyder så här: Små flickor behöver lära sig samma saker som små pojkar för att de ska kunna prata med varandra när de växer upp. När jag rotade fram bilden upptäckte jag att den postades för ganska exakt 5 år sedan, den 15. maj 2005. Förstår inte alls hur jag kunde missa 5-årsdagen... eller gjorde jag det? Äsch, det är bara en siffra. Men det känns som väldigt länge sedan.

Och jag skickar utmaningen vidare till... hm, det här är verkligen inte likt mig men okej, jag skickar den till: Annette, Della, Ninnie och Rajson.

8 kommentarer:

 1. I'm on och har utfört mitt uppdrag. :)

  SvaraRadera
 2. Har också fullbordat uppdraget.
  Såg att du fanns med på den tiden runt fototeman!Kul.

  SvaraRadera
 3. Här var det snabba ryck! :)

  Ja, man blir ju smått nostalgisk när man tänker på den tiden... och än hänger man här. Inte mycket som har förändrats egentligen. :)

  SvaraRadera
 4. Tack för att du antog min utmaning! Jag brukar vara lite skeptisk mot awards och liknande. Men det här är ju lite annorlunda - 10e bilden man överhuvud publicerat!

  Fin text du publicerar och bra översatt! Tänkvärt! Tack!

  SvaraRadera
 5. Så enkelt och så sant de skrivna orden!

  SvaraRadera
 6. Cecilia: Tack själv! Det gäller att välja med omsorg bland utmärkelser (den hypen verkar ha lugnat ner sig) och utmaningar. ;)

  Mia: Tänk att de förstod det redan då - på 1800-talet! Jag önskar att mer hade hänt under de 100 åren.

  SvaraRadera
 7. Vilken bra bild Du hade på tionde, tackar för utmaningen, men tråkiga jag avstår, tröttnade för ett bra tag sedan på sådant, tar just nu lite för mkt tid att hålla på och länka m.m.
  Men lusten kan ju komma tillbaks vid ett senare tillfälle;)

  annette

  SvaraRadera
 8. Jag förstår precis, Annette, och det är helt OK. :)

  SvaraRadera