1 september 2010

Dags att rösta


Kalla mig gärna konservativ men jag vill inte utföra min medborgerliga plikt på ett museum, än mindre på en hamburgerrestaurant. Jag vill tillsammans med andra gå till vallokalen på söndagen och känna att jag gör min plikt och utnyttjar min rätt, rätten att rösta som förvägras miljontals människor i världen. Hur du än gör, använd din röst!

11 kommentarer:

 1. Jag har faktiskt aldrig röstat i en vallokal, däremot på universitetet, posten och på ett konsulat. Det sista kändes lite speciellt! I år får jag se hur jag gör, men SJÄLVKLART ska jag rösta.

  SvaraRadera
 2. En stilla promenad med familjen söndag eftermiddag och lite fika därefter. Visst är det så det brukar vara här hemma.
  Men nu har jag röstat på Statshuset idag!Ska hälsa på stora dottern i Norge valhelgen så det fick bli ett besök bland stans alla styrande. Sprang på både den tråkiga kommunalrådet och lika tråkiga nya oppositions rådet!
  Tycker ALLA bör rösta, bättre blankt än att låta bli.Tänker också på alla som dör i kampen för att få vara med och påverka.
  Sen spelar det kanske inte stor roll vem som vinner idag!?

  SvaraRadera
 3. Klart jag ska göra det!
  Och du, grattis idag! :)

  SvaraRadera
 4. Elisabeth: Konsulat låter annorlunda. Var det i Österreich?

  Malin: Det tog jag för givet!

  Rajson: Ja, nåt sånt. Är inte så mycket för traditioner men ska man ha några så... Det är klart att det är bra att man kan förhandsrösta just för att, preci som du, kunna ha andra planer på valdagen men tanken på att gå och rösta på hamburgerrestaurant känns klart motbjudande. Jag har mina principer, haha.

  Jag tycker faktiskt att det spelar roll vem som vinner valet. Det finns stora ideologiska skillnader mellan moderaterna (det är mest de som får sin vilja igenom i Alliansen) och de rödgröna även om sossarna har glidit mycket åt höger. Moderaterna profilerar sig som ett arbetarparti men det är bara i teorin. I praktiken är det samma gamla politik som gynnar de välbeställda. De säljer ut våra gemensamma tillgångar och raserar hela välfärdssystemet. Allt tjat om skattesänkningar står mig upp i halsen. Oops, nu blev det mer politik än jag hade tänkt mig... men OK, jag står för vad jag tycker.

  Della: Bra! Hoppas att det blir ett högt valdeltagande.

  Och du, tack så mycket! Kände på mig att du skulle komma ihåg. Det blir min tur snart. ;)

  SvaraRadera
 5. Japp, det var i Österrike. Lite annorlunda var det allt!

  SvaraRadera
 6. Huvudsaken är ju att man röstar, inte var man gör det, även om jag liksom du föredrar att gå till vallokalen på valdagen. Några gånger har jag röstat på ambassad och konsulat, i Nicaragua och i Italien, och det var speciellt. En enda gång har jag missat min möjlighet att rösta eftersom jag befann mig för långt ifrån ambassaden.

  I år ska jag dessutom jobba hela valdagen, som valförrättare, i samma vallokal där jag ska lägga min egen röst, så jag finns så att säga på plats hela dagen.

  SvaraRadera
 7. Sassa: Självklart är det så. Jag har aldrig tänkt tanken att jag inte skulle (har aldrig saknat möjlighet heller). Jaha, du jobbar, då kan du inte missa det. Du får väl se till att rätt lag vinner. ;)

  SvaraRadera
 8. Håller med Dej, har alla år utom ett röstat i vallokalen på DEN dagen.
  Fast i år kanske jag gör som ett år tidigare att jag röstar innan, för vi kommer hem från Parga på söndagen, och skulle vi bli försenade skulle jag aldrig förlåta mej själv om jag inte röstat innan.

  annette

  SvaraRadera
 9. Hemska tanke, det får inte hända. Det är nog ingen höjdare att gå iväg samma dag efter hemkomst. Då är man lagom trött och i värsta fall blandar ihop sedlarna. :)

  SvaraRadera
 10. Jag tänker som du. En gång har jag poströstat, jag var nämligen bortrest på valdagen. Alla övriga gånger har jag gått till vallokalen.

  SvaraRadera