31 oktober 2010

Ursäkta, vad är klockan?

Pivovar U Fleku i Prag

Förvirringen är total... eller inte. Lite fundersam blev jag ändå imorse när jag satte på tv´n till frukost för att kika på nyhetsrubrikerna på text-tv (jo, så gammalmodig är jag!) och tiden i burken (som jag hade ställt in kvällen innan) inte stämde med väckarklockan. Min kära tv verkar vara mer automatisk än jag trodde... Vi var i alla fall överens om att det är den 31 oktober idag och inte första dagen i november som väckarklockan påstod. Nu är latten urdrucken och det är dags att möta denna fina dag. Jag tror att jag ska äta när jag är hungrig och sova när jag är trött. Det är ju söndag. Lev väl!

11 kommentarer:

 1. Här är klockan på datan just nu 10.12, övriga klockor står på 11.12;)

  Tycker Ditt motto för dagen låter bra, här är det mulet men uppehåll efter nattens regnande, så ut skall jag!
  Ha det gott!
  annette

  SvaraRadera
 2. Molnigt är det hos mig också men jag har bestämt mig för att strunta i det. Vissa dagar går det lättare än andra. Allt gott!

  SvaraRadera
 3. Tiden är ur led skulle man kanske kunna säga!

  Men din klocka är väldigt fin även om man inte direkt ser vad den visar!

  SvaraRadera
 4. Precis så vill jag också leva denna söndag. Alltså har jag ätit chips o spelat ett varv yatsi med 13-åriga sonen! Däremot var minstingen tvungen att vara uppe en liten stund längre än vad som kändes bra för honom. Svårt att få in ny tid i små barn. Bilden på klockan är helt fantastisk. Pelargonien i högra hörnet pricken över i:et. Ha en skön söndag önskar vi från Finland också!

  SvaraRadera
 5. Att gå på det naturliga verkar helt rätt. Frågan är bara vad som händer imorgon när man skall möta världen?

  SvaraRadera
 6. Cecilia: Ja, fast egentligen har vi återgått till det normala. ;)

  Dahlia: Så skulle jag vilja leva varje dag men det är inte riktigt genomförbart - som Della är inne på - iaf inte där jag är nu. Det funkar i Amazonas och andra ställen. Kan tänka mig att din lille prins inte vill veta av sommar- och vintertid. Det är sunt, det är vi andra som borde fundera över vårt förhållande till tiden.

  Della: Det vill jag helst inte tänka på. Skjuter upp det till imorgon bitti. ;)

  SvaraRadera
 7. HAr också försökt leva efter ditt motto idag. Men så här på eftermiddagen kommer den vanliga söndagsångesten krypande.
  Min nästa förändring ang arbetstider blir att ta bort måndagen. Tror att dagen innan obehaget skulle minska en måndag, för då är det ju vardag!? Ska "bara" fixa någon som kan hjälpa kära manken på jobbet. För det blir ju inte bättre om han kommer hem sur och sönderstressad pga mig!
  Hiskligt snygg klocka!

  SvaraRadera
 8. Maken din skulle kanske inte uppskatta att frugan drar benen efter sig hemma medan han är ute och arbetar. ;)

  Jag har ingen speciell motvilja mot måndagar utan alla tidiga morgnar i största allmänhet. Inte för att jag sover länge på helgerna men det är en annan sak.

  SvaraRadera
 9. Snygg klocka!! Det är ändå ganska skönt att få tillbaka den där timmen...

  SvaraRadera
 10. Stackars väckarklockan, förvirrad med datumen. ;)

  SvaraRadera
 11. Karin: Perfekt! Den sov jag bort men det var det värt. :)

  Elisabeth: Ja, eller hur?! Jag måste ha tryckt på fel knapp när John Blund ropade... ;)

  SvaraRadera