2 oktober 2010

Veckans fönster - italienskt

Oakhill på Djurgården i Stockholm

Fullt förståeligt att Sassa, nyss hemkommen från spaghettiland, vill se fler italienska fönster men det är en utmaning för oss andra. Pizzeria eller italiensk ristorante var första tanken men sedan tänkte jag ett steg längre. Vad finns det för byggnader i stan som kan skryta med italienska influenser? Eftersom jag inte är så bevandrad i arkitektur valde jag mellanvägen, dvs. spårvägen till Waldemarsudde och italienska ambassaden: en dagsfärsk fönsterbild - det är inte ofta! Kanske mer hus än fönster men tyvärr kuggade jag i paparazza-utbildningen och vill inte heller göra mig skyldig till olaga intrång. Det kan resultera i två års fängelse och min frihet är mer värd än en närbild på  Ambasciata d´Italia.
Veckans fönster

13 kommentarer:

 1. Åh, vad kul att jag fick ut dig till Djurgården idag. Det verkar ha varit fint väder i Stockholm idag, annat än här i södern. Förresten kommer jag snart upp till er och hälsar på. Får jag beställa fint väder? :)

  Har även jag varit där ute på Oakhill någon gång, men minns inte riktigt varför.

  SvaraRadera
 2. Det var helt fantastiskt, vilken eftermiddag! (på fm jobbade jag) Sol och helt ok temperatur för att vara i början av oktober. Din beställning vet jag inte... jag rår tyvärr inte över det. Du får ta ett snack med högre makter, och då menar jag inte de på Oakhill. ;) Inte lätt att fota där, huset står så högt upp på kullen och det är förstås elledningar (eller telefon-) i vägen.

  SvaraRadera
 3. P.S. Det kändes inte som en plikt att ta sig dit ut. Jag är ofta ute på Djurgården och traskar runt. :)

  SvaraRadera
 4. O vilket fint väder ni har haft! Här har det bara varit grått och blåsigt. Först när jag såg fotot trodde jag, på grund av den blå himlen, att fotot var från Italien.

  (Ordverifiering: patan. Synd att det inte var ett s i det också.)

  SvaraRadera
 5. Där ser man vilken vikt man lägger vid att delta i Veckans fönster ;) Inga uppoffringar är för stora.
  Men det låter som du fick en mysig eftermiddag på köpet med spårvagnstur och vackert väder.

  SvaraRadera
 6. Jag har boostat färgen lite men visst var det klarblå himmer och härligt väder. :)

  (re ordverifiering: det låter så när man har bråttom)

  SvaraRadera
 7. Ninni: Ja, eller hur?! Nu får vi slå våra kloka huvuden ihop och komma på många temaförslag så att Sassa inte ens kommer på tanken att sluta med Veckans fönster. :)

  SvaraRadera
 8. Ibland är det en klar fördel och bo i storstan!Vi har inte så många ambasader här ute på landet men en och annan pizzeria. Tur att jag hade några foton kvar.
  Dessutom kan det vara bra att känna till var spagetti landets ambasad finns om man skulle vilja emigrara.Ett litet hus i Toscana skulle vara något!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Jo, det finns fördelar och nackdelar. Själv har jag länge funderat på hur det skulle vara att bo i en lite mindre stad. Inte för liten men typ halva Sthlm eller nåt.

  Där sa du något, fast jag tror att jag håller mig hemma så länge Berlusconi sitter vid makten. ;)

  SvaraRadera
 10. Snyggt jobbat;)
  Härlig bildi ett underbart höstväder som vi även hade del av här i byn!
  Tänkte inte så långt som till Italiensk restaurang, tänkte bara på att jag inte varit i Italien sedan jag blev med Digital kamera!!
  Ha en skön söndag!

  annette

  SvaraRadera
 11. Härligt engagemang! Fast någon egentlig uppoffring verkar du inte tycka att det var - skulle också kunna tänka mig en fin hösteftermiddag på Djurgården. Så blev det dock inte utan jag ägnade mig åt liten närpromenad kombinerad med förhör på franska glosor.

  SvaraRadera
 12. Annette: Så mycket som jag har fotat under de senaste åren är mer än under resten av livet och det är till stor del digikamerans förtjänst. Undrar hur folk gjorde innan. ;) Och så har jag varit ute och rest mer förstås.

  Della: Nej, ingen uppoffring alls. Snarare ett bra skäl till att ta en runda. Franska glosor låter annars som en trevlig sysselsättning. Skulle själv behöva mer av den varan. Inte för att jag kan franska men jag kan ju lära mig. :)

  SvaraRadera
 13. Haha, ja ibland är det bra att vara uppfinningsrik! Förstår att du hade en skön eftermiddag i höstsolen, ha en fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera