13 november 2010

Igelkotten


Charmig, rolig och gripande berättelse om livets väsentligheter. 
Underhållande och tänkvärd, lättsam trots filosofiska grubblerier. 
Läs den med eftertanke!

Så skrev jag om Igelkottens elegans, en av mina favoritböcker, när jag hade läst ut den i juli 2009. Nu har boken filmatiserats och filmen som heter Igelkotten hade premiär i Stockholm igår. Frågan är om jag ska se den. "Fritt baserad på boken" står det dessutom i annonsen och det gör mig ännu mer tveksam. Det är så få böcker som har vunnit på att bli film. Kommer inte på någon just nu men det är sällan jag har känt: "Oj, vad bra det här blev. Bättre än boken."

Bilden från Östasiatiska museet har ingenting med inlägget att göra förutom att jag tycker att statyn är elegant

4 kommentarer:

 1. Instämmer i det Du skriver om att det är sällan en bok vunnit på att bli film, oftast har jag tyckt att det är bättre att se filmen först och sedan läsa boken.
  Fast är man literaturintresserad så blir det ju ofta så att böckerna läses när dom kommer ut och sedan dröjer filmerna ett tag.
  Du får fundera lite på det hela, invänta lite recensioner kanske inte är fel!
  Ha en skön helg!
  annette

  SvaraRadera
 2. Jag har nånstans i bakhuvudet att jag har sett EN film som var bättre än boken men jag minns inte vilken det var. Jag gillar ju både film och böcker men jag har nog aldrig läst en bok efter att ha sett filmen. Det blir också fel på nåt sätt för jag har redan fått en bild av berättelsen i mitt huvud.

  När det gäller Igelkotten rotade jag lite på nätet igår och såg trailern. Och blev riktigt nyfiken! Den verkar bra. Hittade också ett klipp från Gomorron Sverige och recensenten där gav Igelkotten en stark 3:a. Så kanske... Vad svårt det blev nu. Jag var så säker innan. =)

  SvaraRadera
 3. Jag kommer aldrig vidare, men det är inte igelkottens fel. Boken ligger fortfarande med bokmärket runt sidan 50, men snart hoppas jag kunna ta tag i den igen. Saknar den allt lite mellan varven. Filmen skulle jag nog kunna tänka mig att se den med, en film om livsöden i Frankrike = borde gilla. Men antagligen väntar jag tills den kommer på DVD alternativt TV.

  SvaraRadera
 4. Hej Malin! Kul att du är tillbaka!
  Jag lutar mer och mer åt att gå och se Igelkotten. Den verkar småmysig på trailern iaf. Hoppas bara att jag inte behöver ångra mig.

  SvaraRadera