19 november 2010

Veckans fönster - lekfullt


Jag skickade in några temaförslag till Susanne på Veckans fönster så jag får skylla mig själv. Efter några varv i bildarkivet hamnade jag på El rincón de los duendes, Tomtehörnan, i Buenos Aires. Lekfullt? Inte vet jag men tyckte att bilden passade ändå så här strax innan advent. Det kan vara svårt att se fönstren men de finns där bakom gallret. Fler lekfulla fönster hittar du på Susannes fotoblogg.

17 kommentarer:

 1. Vilken mysig tomte - han ser verkligen spjuveraktig ut!

  SvaraRadera
 2. Haha, en liten duende argentino! Lekfullt värre. Du behövde ju inte alls ge dig ut och leta i Stockholm, ser jag.

  SvaraRadera
 3. Timmerstuga och klassisk tomte, skulle nog ha gissat på Kanada eller så. Men världen är lekfull och ibland lite uppochner :-).

  SvaraRadera
 4. Vilket svårt tema du hittade på! Att du inte rådgjorde med mig först... Föreslå saker så där bara... ;-)
  Inte har jag tänkt på att det naturligtvis måste finnas argentinska tomtar också. Kopplar liksom inte ihop det rent spontant. Men nu har jag förstått hur det förhåller sig. Tack för det! :-)

  SvaraRadera
 5. Oj då den tomten har det varmt och gott ;-)
  Han får snart ta av sig luvan...
  och de små innanför fönstret måste ha de varmare om öronen

  SvaraRadera
 6. Malin: "Kom in här!" såg han ut att ropa.

  Sassa: Rätt skönt faktiskt. Duende kanske hade uppskattat snön som kom inatt men jag önskar att jag var hos honom istället. Men just det! Nu kommer jag ihåg att det kom ju världens hagelskur i BA när jag var där. Folk avråddes från att gå ut och de visade hagel på tv: stora som ägg. Nej, jag överdriver inte. Det hade jag totalt glömt bort.

  Larans: Timmerhuset såg "helt fel" ut där bland alla vanliga hus! Väckte antagligen därför min uppmärksamhet. Och den lilla mystiska varelsen förstås.

  Della: Ja, men vad fasiken - jagtänktintpådeet! Det värsta är att jag skickade en hel radda med adjektiv till Sassa. Minns knappt vilka och du vill inte veta! ;)

  Jag vet inte hur vanliga tomtar är i Argentina - förutom de i trafiken - men utan att veta så noga har jag en känsla av att deras tomtar är mer "skogsväsen" än "tip tap tip tap tippe tippe tip tap".

  SvaraRadera
 7. Men du så härligt att du presenterat dagens tema..och din tomte är ju bara så charmig.

  SvaraRadera
 8. Jag får ta det som en kvinna sedan när det dyker upp alltså. Är det det du menar? ;-)

  SvaraRadera
 9. Det såg ut att vara en mysig liten butik att gå in i. Tomten hälsar verkligen välkommen...

  SvaraRadera
 10. Visst lyckades du få fram det lekfulla. Tomten ser ju riktigt sympatisk ut fast att jag vanligtvis avskyr alla dessa tomtar som finns i trädgårdar mm i Sverige. Så kul att han fått en egen liten ricón!

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 11. Della: Ja, typ. Om inte Sassa sätter stopp förstås. ;)

  Cecilia: Avskyr gör jag väl inte men jag har aldrig riktigt förstått grejen med tomtar och blå stenar. Han fastnade på bild mest för att jag blev så snopen av att se en tomte i storstan. Inte riktigt vad man väntar sig...

  Trevlig helg alla fönstergluttare!

  SvaraRadera
 12. Ja, jag jul och tomtar går inte riktigt ihop, firar knappt den helgen numer, fast jag gillar Din bild ändå för jag ser ett mysigt hus buggt i härligt timmer;)

  Ha en bra lördagskväll!

  annette

  SvaraRadera
 13. Samma här, är inte heller så mycket för julfirande. Lite god julmat och trevlig samvaro är aldrig fel men stressen och kommersen kan jag vara utan.

  SvaraRadera
 14. Jösses har dessa tomtar spridit sig dit med!
  Hos mig är det ganska ont om dessa , är inte så mycket pynt. Är nog lite för lat för att plocka fram massa saker för några dagra för att det ska bort igen.
  Lilla dottern brukar oroa sig för vad grannarna ska tro när jag är seg med pynt."Dom tror att vi har gått med Jehovas Vittnen". I år kommer hon hem en vecka innan och hotar med att pynta högt och lågt!

  SvaraRadera
 15. Haha vad roligt! Så passande för Veckans fönster! Och dessutom till Advent! Men tänk att de har tomtar och attiraljer även där!

  SvaraRadera
 16. Hehe, dina temaförslag kommer nog efter hand. Och jag som trodde att du hade färdiga foton till dem. :)

  SvaraRadera
 17. Skratta på du! ;) Nehej, du inga färdiga foton. Jag bara brainstormade lite och valde några adjektiv som jag tyckte lät bra. Nu när det redan är för sent har det gått upp för mig att jag borde ha konsulterat åtiminstone Della och kanske någon mer. Inte bra att vara så där spontan. ;D

  SvaraRadera