27 november 2010

Veckans fönster - varmt


Inte var det lätt att hitta ett bidrag till Veckans fönster den här gången heller. Varmt - bah! Alla fönster runt omkring mig är iskalla, vedervärdigt kalla till och med eftersom jag tycker illa om vinter och kyla. Jag rotade i byrålådan och hittade ett foto från en park i Prag. Minns att det var riktigt varmt den här dagen när jag spatserade runt där i Kralovska zahrada, Kungliga trädgården. Även statyn på bilden beskriver varma känslor om jag inte misstolkar den.

19 kommentarer:

 1. Tur att vi har fotosrkivet och djupdyka ner i !
  Bilden är riktigt spännande , man kan ju tolka statyn lite hur som helst.Men håller med dig, det säkert heta känslor.
  Jag tror jag ska ta fram fotona från Italien från förra sommaren eller kenya bilderna för att värma upp mig!
  HA en skön kväll trots vargavintern!

  SvaraRadera
 2. Tycker att även fönstret har en varm och fin färgton!


  Beträffande frukosten så kan jag ta sen frukost så Du hinner hit, ta Du skridskor för isiga vägar finns det gott om och så ses vi vid 11-tiden kanske!?

  Välkommen!

  SvaraRadera
 3. Ja himmel hur ska man tolka den statyn du..hmmm jo men jag väljer att gå på din linje..se allt som kärleksfullt och varmt..ja du det drar kan man säga från fönsterna nu..men du snart vänder det mot ljusare o varmare tider..

  SvaraRadera
 4. Rajson: Jaaa, fler Kenya-bilder! Jag kan knappt bärga mig. Italien funkar bra också i den här kylan, gärna Toscana. :)

  Annette: Brunch blir perfekt! Får se om jag hittar grillorna, har inte åkt på några år. Lite riskabelt... och förbannat kallt, när jag tänker efter, men jag gör vad jag kan. Annars får jag väl koka egen gröt och fixa såna dära smarriga biscottis härhemma. :p

  SvaraRadera
 5. Off topic. Här finns en blogg som kanske intresserar dig?

  http://bloggen.fi/gunilla/

  SvaraRadera
 6. Jaaaa, så kul! Tack så mycket för tipset, Chorizo! You made my day!

  SvaraRadera
 7. Ja, det verkar lite hett det där. Behövs mycket sånt för att kompensera den nuvarande utetemperaturen.
  på tal om ingenting så har jag just börjat på Igelkottens elegans. Tummen upp!

  SvaraRadera
 8. Så fina rhododendronbuskar (antar jag att det är) i bakgrunden!

  SvaraRadera
 9. Della: Igelkottens elegans är ett fullgott substitut. Jag fingrade på den boken på en bokhandel som jag råkade passera idag (skulle köpa ett födelsedagskort, annars hade jag inte vågat gå in). "Vill läsa en gång till - jag vill, jag vill, jag vill". Det var en hård kamp för jag skulle bara köpa ett kort. Det blev en kompromiss... eller jag vet inte om heter så men jag köpte två andra böcker istället, haha. Måste ha nåt att läsa på flygresan till andra sidan Ålandshav om en månad. Jag är mästare på att hitta ursäkter. Det blev Påven Johanna (äntligen!) och Oryx & Crake. Båda de böckerna har jag velat läsa länge. Nu kanske det blir av på jullovet. Kul att du gillar Igelkotten!

  Elisabeth: Ja, de var riktigt tjusiga och stora buskar dessutom. Det syns bara en bråkdel av dem på bilden. Nu är inte fotot vad det borde vara, gammalt och av diskutabel kvalitet, betydligt sämre än dina bilder från Botaniska, men det är smällar man får ta. :)

  SvaraRadera
 10. Vackert! Både statyn och omgivningen. Undrar varför jag aldrig kommit till Prag...Det verkar finnas så mycket vackert att se där.
  Hoppas du får en fin första advent!

  SvaraRadera
 11. Vad kul om vi hade stött ihop där!
  Och jag hoppas verkligen att du inte trillar ur sängen inatt, så håll dig lugn!*skratt*

  SvaraRadera
 12. Statyn ser onekligen ut att beskriva något hett. Visst var temat lite knepigt. Det var säkert varmt i Prag och fönstret ser vackert ut där i Kungliga trädgården. Palatsliknande hus. Ja, det var svalt där nere i marken, till skillnad för värmen uppe i solen, tack för din kommentar.

  SvaraRadera
 13. Visst är det varma känslor. Fin bild från underbara Prag. Mycket har jag sett där, men jag har aldrig varit i den kungliga trädgården vid Pragborgen, så det var roligt att se.
  Jag kollade dina Pragbilder på bloggen (de med etikett Prag) och det var roligt att se lite nya och fina bilder från en av favoritstäderna. Är du intresserad så finns några exempel här http://larans.aminus3.com/archive/?search=prague

  SvaraRadera
 14. Ninni: Du får köra en liten (nåja) omväg när du ska söderut nästa gång. Eller ta en vecka eller långweekend på våren. Det kan jag varmt rekommendera!

  Annelie: Hehe, vad snopet det hade varit! Fast jag är inte helt säker på att jag hade känt igen dig i den folkmängden... eller jo, för du är ett rött äpple bland alla gröna. ;)

  Semlan: Jag var lite förvånad över att det var så pass varmt i Prag, +27 grader och detta var ändå i maj om jag inte minns helt galet. Våren kan ju vara knepig med översvämningar och så.

  Larans: Jag klickade också på etiketten när jag hade postat inlägget, mest för att se att jag inte hade visat bilden förr (de börjar bli så många) och blev lite störd av att bilderna i de gamla inläggen är så små och ligger lite huller om bladder. Det stör mitt estetiska sinne. Får se om jag orkar göra ngt åt det.

  Super! Jag tittar jättegärna på dina Prag-bilder. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 15. I Prag finns många vackra statyer!
  Mitt bidrag till veckans fönster kom jag på när jag tänkte på din bild förra veckan från Bildligt talat - mannen som stod vid en stor ugn och eldade! Tack för idén!!!

  SvaraRadera
 16. Heta känslor ser jag, men jag minns inte Prag som speciellt varmt, men jag var väl där vid fel tillfälle då solen bestämt sig för att ta en paus.

  SvaraRadera
 17. Ha ha - ja fy vad det är kallt och fruset nu i denna tiden. Bra tid att gå i ide och sedan vakna när april lugnat sig ;)
  Fin blyinfattning i ditt fönster.

  http://fotochip.blogspot.com/2010/11/veckans-fonster-varmt.html

  SvaraRadera
 18. Ja, här var det olika sorters värme i bilden!

  SvaraRadera
 19. Det kan säkert vara varmt i Prag också. En intressant stad som jag besökt två gånger.

  SvaraRadera