10 december 2010

Pumita på spåret

Snart börjar det! 

men jag hinner få iväg en ortgåta...

Vart är vi på väg?

VATTENHÅLEN MED FISK


14 kommentarer:

 1. Det står helt still för mig! Måste försöka klura lite till... Roligt med en ortgåta är det i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Vi har klurat en stund här nu, men... nä. :-(

  SvaraRadera
 3. Här har jag gått och väntat på kvällens program... vi pratade om det på jobbet redan och flera tänkte se... men vad sur jag blev när det gick upp för mig att det är Nobelmiddag och mitt favoritprogram utgår! Tror jag iaf, har inte kollat i tablån. Jag som hade tänkt sitta där och mysa med ett glas fotsvett och svara galant på alla frågorna. Bah!

  Fortsätt klura ett tag till. Jag kommer med svaret senare om ingen knäcker det. Ett tips: Tänk på hur det låter, inte hur det stavas!

  SvaraRadera
 4. Jag behöver någon mer infallsvinkel.

  SvaraRadera
 5. Inte en susning!

  Vattenhål med fisk? Is är fruset vatten, hål i isen är en isvak.
  Alltså är vi på väg till en isvak för att pimpla strömming på Bråviken;-)))
  Detta svar enbart att roa Dej;)

  annette

  SvaraRadera
 6. Haha, tack för dagens skratt, Annette! Men det är mindre klurigt än så... tror jag. På tal om is är den firren ganska vanligt förekommande i frysdiskarna. Inte min favorit dock. Om det är svårt att komma på vad firren heter så finns det en Michael Jackson-låt där ordet upprepas tre gånger (i rad). Hoppas att det inte blev svårare nu. Lite göteborskt är det allt.

  SvaraRadera
 7. Vivicus säger Marseille. :-)

  SvaraRadera
 8. Håller mej nog till Bråviken med dom nya kängorna;)Dom är efter att jag prövat idag SUPERBRA!! Ja, jag har inte fiskat strömming;)
  Vet en jättefin sång som MJ skrivit, men jag kan inte få till det med det här;(

  annette

  SvaraRadera
 9. Della: Bravo! Det var en kvalificerad gissning men inte just det resmålet jag hade i tankarna. Sej till honom att börja med firren. Och som bekant simmar fiskarna i havet, i Indiska oceanen t.ex. ;)

  Annette: Är klart intresserad av dina kängor. Vad är det för märke? Du får göra reklam hos mig. ;) MJ gjorde många bra låtar.

  SvaraRadera
 10. Jo, jag har just läst klart The Reluctant Fundamentalist av Mohsin Hamid. Inte så dum.

  SvaraRadera
 11. Japp, där satt den! Var det du eller sonen som knäckte nöten?

  OK, Den ofrivillige har jag också läst. Nu var det ett tag sedan men minns att jag tyckte den var bra. Väckte många intressanta tankar.

  SvaraRadera
 12. Är det så den heter på svenska? Jag köpte den på någon flygplats, Heathrow tror jag.
  Det var jag som sa ordet och sonen som sa Ja! Så samarbete vill jag kalla det. :-) Jag behöver liksom dina antydningar om vad det kan vara annars är jag ute och sprattlar runt åt för många olika håll. Fortsätt gärna med Pumita på spåret (nu när vi blev snuvade på det andra). :-)

  SvaraRadera
 13. Nej, så heter den inte. Utan Den ovillige (fundamentalisten) menar jag förstås. Vet inte vad jag tänkte på, eller snarare inte alls, eller så hade jag tankarna kvar i Indiska oceanen...

  Give me 5 minutes! Jag ska fundera lite. :)

  SvaraRadera