4 februari 2011

Tema fredag - gammal


Jag behövde inte gå speciellt långt för att hitta motiv till dagens tema. Fick slänga en burk bakpulver, en annan vaniljsocker och där åkte också en te-förpackning. Hur tänkte jag där egentligen? Jag dricker ju aldrig te! Tydligt är att jag bakar för sällan eftersom jag får köpa bakpulver en gång varje eller vartannat år. Matbröd blir det oftare men den här påsen med linfrön hade hamnat längst in så jag har ingen aning om ifall den går av sig själv snart. Det är väl det som är frågan: gammal eller inte gammal?

14 kommentarer:

 1. Jag ler för jag känner igen mig. Jag blir alltid svettig när någon vill ha te eftersom det vi har hemma alltid blir för gammalt. Varför har jag aldrig lärt mig tycka om te - jag har verkligen försökt. Ha en skön helg/Lis

  SvaraRadera
 2. Ja det känner vi igen alltför väl, som sagt varför köper man så mycket som man inte använder;-)

  SvaraRadera
 3. Äsch, bry dig inte om datummärkningen utan lita på din syn, smak och lukt! Linfröna kan du strö över filen, det gör jag varje morgon (nästan).
  Och te, det har jag just lärt mig, det kan du spara i uppåt tre år utan att det förlorar i smak. Bara du förvarar det i plåtburk eller möjligen glasburk i stängs skåp...

  Men bakpulver, det måste jag skriva upp på inköpslistan nu meddetsamma!

  SvaraRadera
 4. Haha, vem har inte hittat gamla grejer i kökskåpen. Mitt värsta var nog när jag skulle baka med dottern och svärsonen och han kollar i mjölet och säger: det verkar röra sig rätt mycket där inne ... det blev inget bakat den dagen. Ska nog ta en titt på teburkarna nu ... :)

  SvaraRadera
 5. Ha ha - det är nog lika bra att du slänger ut den påsen också! Betr te så har jag också en massa gamla tepåsar hemma som ingen vill dricka.

  Så trevligt att jag fick bjuda dig på en resa till Granada och Alhambra! Ja, där är det fint.

  Såg att du har Igelkottens elegans som en av dina favoritböcker. Jag håller just på och läser den och visst är den härlig!

  Ha en riktigt skön helg Pumita!

  SvaraRadera
 6. Så där blir det hos mig med. Med skillnaden att jag dricker teet. Dock inte kaffet. :-)

  SvaraRadera
 7. HA,ha kastade just en påse med gammalt te som min yngsta dotter hade med sig hem från Australien för tre år sedan.
  Jag gillar ju tom te!
  På spåret går som smort här hemma så här långt. Impar på maken och klara av de flesta frågorna hitills!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Samma här med precis allt Du räknar upp plus lite till;)

  Brukar tyvärr bli en del som kastas, vilket jag i grunden tycker är förskräckligt, men det går ju inte att köpa två teskedar bakpulver eller vaniljsocker i taget tyvärr!!

  Ha en skön helg!

  annette

  SvaraRadera
 9. Känner igen det där :) Här hittar jag också gamla saker i mitt skafferi :)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 10. Någon gammal burk bakpulver som nu klassas som antikvitet har jag säkert också i något skåp.
  Fast de där linfröna är ju inte direkt lastgamla, så de håller nog än. De där bäst före-datumen har nog rätt god marginal.

  SvaraRadera
 11. Ha, ha, ha!!! Hur kommer det sig att jag känner igen mig 100% hos dig. Dessutom visste jag inte att bakpulver k a n bli för gammal;-) Dricker heller inte te (varför hag jag massvis av grönt te i skafferiet, ingen aning), bakar aldrig (varför bakpulver, vaniljsocker eller socker då).
  Ja du ser...

  SvaraRadera
 12. Ja, något gammalt finns väl i varje skafferi skulle jag tro. Jag tror att linfröerna är ok de brukar inte bli dåliga på lång tid. Eller gör som jag, strö ut linfröerna i en rabatt i vår. Det blir väldigt snygga små blå blommor av linet :)

  SvaraRadera
 13. Linfröna är säkert alldeles förträffliga än, så häll dem i müslin vet jag.

  Sedan den tedrickande yngste sonen flyttade till Italien har jag försökt göra slut på alla de tepåsar och lösa teblad han lämnade efter sig, men ännu inte lyckats få slut på allt. Jag är ju egentligen en kaffedrickare, men eftersom jag inte gillar att slänga mat (eller dryck) så dricker jag nästan varje kväll en kopp te. Men, men, det finns allt kvar lite tills han kommer på besök om en månad.

  SvaraRadera
 14. Jag är inte rabiat när det gäller datummärkning om nu någon fick för sig det utan använder sunt förnuft eller näsa och smaklökar men samtidigt tillhör jag inte den skaran som "tvingar i sig till varje pris". Självklart slänger jag inte sånt som är ätbart bara för att datumet har gått ut. Gränsen går väl nånstans där "ifall det rör sig i påsen". Haha, skojar bara. Gammal eller inte gammal syftade mest på att det inte är helt enkelt att veta eftersom man kan utläsa datumet på olika sätt.

  Tror jag ska baka i helgen... men ska nog spara lite till sådden också. Vilket bra tips, tack för det!

  Sassa: Spara lite te till sonen också! ;)

  SvaraRadera