13 februari 2011

Vill du bli dagens blogg?


Dagens blogg?
Ööh...
PUMITA är dagens blogg. 
För mig. Inte bara idag. Varje dag.
För mig och för dem som besöker den. 
Idag. Eller en annan dag.
 PUMITA kan inte bli något den redan är.  
Problem solved

För övrigt publicerar jag inte kommentarer som lockar med tävlingar och finfina priser. 
Bara så ni vet. Ingen idé att slösa tid och kraft på det med andra ord.
Nu återgår jag till dagens bok. 
Atlantens mage heter den.

9 kommentarer:

 1. Kommentarer i stil med "Fin blogg! Allt bra? Läs gärna min blogg!" eller de där "Kom och var med i min tävling och vinn pris samt få din blogg länkad till på min blogg!" är alltid en smula komiska.

  Gillar din lösning på det hela. Enkelt och smidigt. :D

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig om att det är lite komiskt att så desperat fiska efter besökare men samtidigt är det en avvägningfråga, inte helt lätt alla gånger att bedöma om den som kommenterar menar det den skriver. Ibland kan man faktiskt ha ont om tid men vill ändå lämna ett tassavtryck. Klurigt det där.

  I det här fallet var det dock solklart. Ibland undrar jag om en del inte kan läsa innantill. I min hälsningsfras har jag bett att få slippa besöksraggning och väntar mig att det respekteras. Ibland ser jag mellan fingrarna, just om det är tveksamt.

  SvaraRadera
 3. Nej, det är inte alltid lätt att veta riktigt om det är bloggfiske eller någon som bara vill säga hej typ. Jag råkar inte så ofta ut för ren mafö/sälj men när jag gör det åker kommentaren i papperskorgen så snart jag upptäcker det.
  Boken blir jag nyfiken på, så nu har jag kollat in den lite via din länk. Vad säger du om den?

  SvaraRadera
 4. Ha ha, skön inställning tycker jag. Så skulle jag nog också tänka! Underbar bild där man kan känna värmen och hur skönt det faktiskt är att sitta i skuggan.

  Angående din länk på min sida så ber jag om ursäkt för att det inte gick att ändra. Jag förstod mig inte på det hela, men nu har jag ändrat länken till din startsida så det ska nog fungera nu. :)

  Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 5. Jag är faktiskt lyckligt befriad från såna där kommentarer. Det har hänt tre gånger under de två åren jag har bloggat, två av de gångerna var under den månad jag var på blogg.se :)
  Visst är det som du säger: ibland vill man visa att man har varit hos någon och läst, men man har liksom inget vettigt att säga. Men ofta ser man att kommentatören (?)inte har läst inlägget överhuvudtaget. Jag kan bli riktigt förbannad ibland när jag läser ett allvarligt inlägg i någon blogg och sedan läser kommentarer av den typen. Ingen respekt alls.


  Ha en fin fortsättning på söndagen!

  SvaraRadera
 6. Min blogg är liksom Din för Dej, alltid dagens blogg, och det är inget som någon annan skall vara med och tycka om.
  Tycker så illa om sådana där kommentarer lik den Du tydligen fått, och jag tycker verkligen att man skall respektera bloggägarens önskningar om inte reklam och inte raggning av kommentarer.
  Sedan kan det ju vara så att vi pga tidsnöd kommenterar lite kort ibland, men ändå vill kommentera. Fast oftast väntar jag i så fall och går tillbaks senare om jag känner att jag vill skriva mer.
  Njut Du av Din bok, hoppas Du även njutit av solen idag!
  annette

  SvaraRadera
 7. Jag blir spammad då och då. Antar att man helst inte ska delta i fotoutmaningar för att slippa det, iaf delvis. Annars tror jag inte att det spelar så stor roll vad man har för blogg utan det är slumpen som avgör.

  Della: Kan inte säga så mycket om boken än, annat än att den känns bra så här långt (inte halvvägs än). Återkommer.

  Carola: Det var rätt skönt att sitta i skuggan när det var +34 grader! Minns tyvärr inte i vilket land det var, men Karibien iaf. Kanske Honduras. Inte så långt ifrån dig med andra ord. ;)

  Såg först nu att bilden är helt sned... det ser nästan ut som att vattnet stiger. Fotografen måste ha fått värmeslag, haha.

  Tack för att du löste mitt länkproblem! :)

  Lairama: Visserligen kan jag också läsa lite slarvigt ibland men det är inte ofta jag "gör bort mig" för det är verkligen nonchalant med goddagyxkaftkommentarer (fast å andra siden säger det mer om den som kommenterar än om bloggen), speciellt om inlägget handlar om något allvarligt. Det har inte hänt mig vad jag minns men blir rätt illa berörd när jag ser det på andra bloggar. En del saknar EQ helt och hållet.

  Annette: Ja, sol har jag fått och skön söndagsvila! Välbehövligt för att orka med kommande veckans utmaningar.

  Mm, kände att jag behövde sätta ner foten. Inte så att jag ligger sömnlös på nätterna för detta men blir lätt irriterad. Rätt bedrövligt att folk inte kan läsa. Egentligen är det synd om dem. ;)

  Ha det gott alla!

  SvaraRadera
 8. Helt rätt inställning. Det är en lite trist sida av bloggandet, men jag tänker att de inte är så gamla. Ibland när man kikar in på vem som skrivit "bli dagens blogg hos mig" osv så är de 14 år... Men visst kan man tröttna.

  SvaraRadera
 9. Du har säkert rätt. De är antagligen hälften så gamla som en annan (eller en tredjedel!), de där som lämnar inbjudan till dagens blogg. Jag googlade nämligen på det igår kväll och fick se att det är många som håller på så där. Visste inte om det innan. Känns helt klart mer harmlöst än de där italienska snusksajterna som försöker marknadsföra sig... ;D

  SvaraRadera