5 mars 2011

Mellan jobben


Att vara mellan jobben är som en nyårsafton ungefär: att summera det som har varit, glädjas åt det som har varit bra och dra lärdom av det som har varit mindre bra. Och mest av allt att lägga upp planer för framtiden, sortera bland förväntningar och prioriteringar. Fast just nu är jag mest glad över att få en välbehövlig ledighet, att sitta under en korkek och lukta på blommorna... nån som gick på det? Njae, inte riktigt så illa är det inte. Sysslolöshet är inte min grej men eftersom jag är i behov av återhämtning kommer pausen från ekorrhjulet som en underbar överraskning. Men vad ska jag då hitta på? Gå hemma och skrota och fixa saker? Ja, till exempel. En resa kanske? Ja, tack! Hm, frågan är bara vart - på så här kort varsel. Jag behöver en biljett NU. Hjälp?!

När jag ändå är i farten tänkte jag klämma in en Pumita på spåret-gåta. Resmålet toppar min lista över platser att besöka innan jag dör - just nu är drömmen svår att förverkliga (mest pga tidsbrist och andra triviala saker) men  en dag... Vart är vi på väg?

EKOLOGISKT FYND

16 kommentarer:

 1. Det är klart vi känner dig Pumita - du vill åka till Kap Verde! :-)

  Vad härligt både att du fått nytt jobb, GRATTIS!, och att du har lite tid till bara dig nu. Att komma med restips så där är ju jättesvårt. Det beror ju på vad du har tänkt dig just nu - långt bort, nära, storstad, åka runt, Europa...?

  SvaraRadera
 2. Tack, Della! Du har förstås rätt som vanligt (öh, någon som är förvånad?) men jag måste ge andra en sportslig chans så jag väntar ett tag med att posta ditt svar.

  Jo, som jag skrev behöver jag vila upp mig så det behövs inte så mycket aktivitet, hade tänkt mig en solig plats men inte bara playa för då dör jag av tristess, flyger helst inte alltför långt (svårt i Europa just nu, det är för kallt, ska vara 20-25 grader... i värsta fall duger 30 också), gärna lite kultur men ingen storstadssemester och så har jag ca 2 veckor på mig. Ingen lätt uppgift, jag vet.

  SvaraRadera
 3. Så många grader i Europa just nu verkar kört. :-( En grej som jag tittade på för ett litet tag sedan är en kombination av Damaskus (med utflykter i Syrien) och Beirut, men det kanske inte är rätt läge för det just nu... Och Portugal var det ju inte länge sedan du var i... Något italienskt? Eller Korsika eller Sardinien? Eller så sätter du dig på tågen på Centralen och åker söderut och ser var du hamnar. Ev med en flygbiljett bokade hem någonstans ifrån. Nej, nu blir jag alltför ressugen. Ska ju inte åka någonstans förrän imorgon.

  SvaraRadera
 4. Vad skönt att se dig igen!
  På spåret-gåtan, nej jag går bet.
  Hoppas du hittar någon lämplig resa! Det är ju det där med värmen som gör det så mycket svårare att hitta något hyfsat nära.
  Ha en skön helg! Och ledighet:)

  SvaraRadera
 5. Min hjärna är för trött för för att fundera ut något på Din "På spåret" för tillfället. Men jag blir så glad att få höra att Du är mellan två jobb och att Du är lite ledig innan det nya.
  Hoppas Du hittar någon resa som Du dra iväg på, tyger Dellas förslag att sätta sig på tåget och se vart Du hamnar känns rätt så okej!!
  Själv sitter jag fast med min specialutbildning och en arbetsgivare med monopol på arbetstillfällen.
  Det enda vore att flytta i så fall, men det vill jag inte just nu, men kanske det blir så om jag inte orkar med all idioti som dom styr med!

  Ha en underbar ledighet!

  annette

  SvaraRadera
 6. Sicilien kanske? Som resmål alltså. Där borde det rimligen vara 20-25 grader nu, 20 åtminstone. Kultur finns åtminstone i form av den som romarna och grekerna lämnade efter sig (bl.a. städerna Syrakusa och Agrigento). Därtill finns ju en vulkan! För att inte tala om den goda maten! Det går säkert att vandra också, om du vill göra det.

  SvaraRadera
 7. Just nu, i början av mars, är nog inte så lätt att finna varma ställen på nära håll. Jag funderar på någon liten "möta våren-resa" liiitet längre fram... Får se om det endast blir en dröm eller om jag sätter planerna i verket.

  SvaraRadera
 8. Byter du arbete nu?

  SvaraRadera
 9. Della: Att sätta sig på ett tåg och se vart det bär, wow, det låter underbart! Men just nu känner jag att jag vill ha en mer "färdig" resa för det kräver sin kvinna att fixa boende och planera resrutten (heh, stavas det verkligen så där? Får mig att tänka på ngt ruttet).

  Tack detsamma, Ninni! :) I helgen har jag inte gjort annat än letat och letat (när jag inte har sovit, haha) så jag hoppas få napp. Ger inte upp än. Kan packa på några timmar och dra iväg. =)

  Annette: Bättre timing hade jag inte kunnat få och det känns riktigt bra, svävar på små moln om jag ska vara helt ärlig! Å andra sidan har jag gått på en nit en gång (för flera år sedan). Skålade i champagne när jag fick jobbet. Tänkte att det var för bra för att vara sant. Det var det.

  Det är knepigt om du inte har några alternativ. Jag vet inte exakt vad du jobbar med - har bara mina aningar - men undrar om du kan starta eget t.ex. Inte för att det är en drömvärld, då får man jobba dygnet runt och är aldrig helt ledig, men får styra mer själv. Kul att du har fått specialisera dig. Alltid något. :)

  Elisabeth: De där öarna nära Berlusconi-land är lite dimmiga på min världskarta. Har liksom inte tänkt så mycket på dem. Sicilien, Sardinien och Korsika. Ja, varför inte?! Ett snabbt överslag på vädret säger dock ngt annat: genomsnittstemperatur på +12 grader och två dagar regn nästa vecka. Njae, de går bort. Men jag spar tipset till längre fram för de låter som mycket bra alternativ. Vulkaner och god mat kommer man långt med, och romerska lämningar. ;D

  Mia: Precis, man får åka så långt för att möta våren just nu. Hade det varit om 6-8 veckor hade läget varit helt annat. Nu blir jag nyfiken på dina planer. Berätta! :)

  Japp, jag byter jobb och har ett uppehåll emellan, därav semesterplanerna. Fast jag måste säga att jag inte skulle bli alltför ledsen även om det inte blev ngn resa. Behöver samla kraft inför nya utmaningar och det kan man göra på många olika sätt, även på hemmaplan. :)

  P.S. Ja, Della. Jag vill till Kap Verde! Efter att ha läst Atlantens mage och Familjen Trago är jag än mer övertygad om att jag måste dit, gärna kombinerad med en tur till Senegal. :)

  SvaraRadera
 10. Det gäller att läsa kommentarer också (Dellas i det här fallet). Så jag säger också GRATTIS till det nya jobbet! kul! Å du vill åka till Cap Verde - hallå, Henke Larssons pappa är ju därifrån.

  PS. Tips: kolla hos alla resebyråer och satsa på en sista minuten - bara till någonstans - Barbados till exempel, där jag utlovar en kulturkrock à la dina tidigare resemål. DS

  SvaraRadera
 11. Tackelitack! Jag är superglad över det nya jobbet.

  Att inte läsa kommentarerna är ju som att läsa varannan sida i en bok. ;) Japp, jag vet mycket lite om fotboll men Henkes pappa hade jag faktiskt koll på. Vad nu det har med fotboll att göra... Minns inte riktigt hur och varför jag blev intresserad av Kap Verde. Det bara är så.

  Tack för tipset! Det är precis vad jag har gjort hela helgen. Fast Barbados hittade jag aldrig. Det blir en flygbiljett till minipris till CUN. Resten fixar sig.

  SvaraRadera
 12. Häftigt! Med Mexiko alltså. Har du koll på att det inte ligger i Europa? :-)

  SvaraRadera
 13. Haha, du den bokningen gick så snabbt att jag undrar själv... När du är ute på dina utflykter så kan du väl spana efter en lätt förvirrad katt som muttrar ngt om billiga flygbiljetter och hjälpa henne varsamt till nästa flyg mot Svedala. ;D

  SvaraRadera
 14. Ska bli mig ett sant nöje! Annars spanar jag ju mest efter en borttappad pingvin.

  SvaraRadera
 15. Hahaha, snabbtänkt och smart som alltid! Hittade den här kommentaren först nu... måste ha publicerat den medan jag sorterade bland mina mobilier inför resan till mayaland.

  Pingvinen såg jag som hastigast i Cancún men han var upptagen med att posera i ett skyltfönster så jag ville inte störa. Får se om han ger sitt medgivande till att jag postar bilden här på bloggen. ;)

  SvaraRadera
 16. Här ser man hur lite man vet om saker när man är så upptagen med sig själv..

  GRATTIS TILL NYA JOBBET!!

  Fina blommor du fått! :)

  SvaraRadera