6 april 2011

Möte i Parque de San Juan


Jag har postat två bilder på sovande eller åtminstone slumrande mexikaner så jag ville bara visa att de visst är vakna ibland. Ser nästan ut som att hon har fått dåliga nyheter eller så är det bara fotografen som har blivit avslöjad. Fotot är hur som helst från staden Campeche.

11 kommentarer:

 1. Tycker det ser lite bekymmersamt ut i blicken även på kvinnan vi ser framifrån, hoppas det löste sig för dom.
  Jo, men Mexikanarna nog vakna en stund mellan natt och siesta, eller:)

  Ha enbtra torsdag!

  annette

  SvaraRadera
 2. Haha, det är nog olika det där med att vara vaken men en del är riktiga nattugglor och ändå uppe tidigt på morgonen. Att de orkar!

  SvaraRadera
 3. Sovande mexikaner - ja, jag vet inte om du har visat sådana. Då har du då aldrig sett mig nära en busshållplats kl 7:30;-)
  Jag menar Mexikaner är ju mera "theatraliska" än vi svenskar så den dåliga nyheten var kanske inte så farligt.

  Att du bara vågar ta sådana bilder. Avis IGEN;-)

  SvaraRadera
 4. Det ser ut som om de fått problem av nåt slag...
  Och så FIN hon är, damen i mitten, vilken underbar klänning!
  Å, jag GILLAR dina bilder på människor!
  Tycker du är modig som vågar ta bilder så där! Det är svårt tycker jag...jag är en fegis som tar bilder i smyg...och hoppas det ser ut som om jag fotar omgivningen!

  SvaraRadera
 5. Oj nu längtar jag efetr sommaren när jag ser dessa barbenta skönheter!
  Måste ha varit skönt och få lite försmak av sommaren!

  SvaraRadera
 6. Haha, ska vara det då. Själv är jag näst intill medvetslös innan jag har fått kaffe på morgonen. Tyvärr misstänker jag att de inte var så glada åt att jag fotade. Och nej, jag är inte alls modig när jag ska fota! Jag använder zoomen med varierande framgång. Ibland går det helt åt skogen när jag inte vill bli upptäckt. Den glada damen pratade jag med och frågade om lov så det var en annan sak.

  Jag gillar också de där mayaklänningarna. Det ser så gulligt ut med spetskjol inunder. Inte bara vackra, de måste dessutom vara svala och sköna i värmen. Jag fick privat guidning på ett etnografiskt museum i Izamal och där berättade tjejen hur man ser skillnad på fabrikstillverkade och handsydda klänningar. Broderierna på äkta vara har blekare färger.

  SvaraRadera
 7. Inte bara försmak, Rajson, det var snarare knock out eftersom det var runt +30 grader varmt i Campeche. När jag redan hade åkt därifrån såg jag på tv att temperaturen var uppe i +37C och jag var rätt glad över att inte vara där längre. Fast hellre +30C än -10C som det var hemma. :)

  SvaraRadera
 8. Vilka fina bilder från din resa! Förstår att du haft det toppen! :)

  SvaraRadera
 9. Jag gillar den här typen av bilder på människor som håller på med sin grej. Håller med, det är inte så lätt att våga fota på det sättet, men zoomen hjälper till och det är en fördel om man är en lite längre stund på en plats och liksom ingår i omgivningen.

  SvaraRadera
 10. Härliga bilder du visar på folk!
  Den här damen ser ju onekligen lite sur ut. Men vilken fin klänning hon har! Tack för lite info om den också. Man lär sig nya saker hela tiden, inte minst genom bloggandet. Visst är det kul!

  Apropå väder så har vi underbar sommarvärme här nu. 25 gr och sol. För några dagar sedan så var det mulet men då blåste i stället varma sköna vindar från Afrika så då var det minst lika varmt som nu i solen. Så skönt!

  SvaraRadera
 11. Precis. Man ska ta det lugnt och smälta in i kulisserna. Jag satt på en bänk och fibblade med kameran och låtsades fota ngt helt annat men blev visst genomskådad.

  Cecilia: Jag skulle gärna byta med dig. Här blåser stormvindarna så pass att jag blir nästan orolig för att taket lyfter. SMHI har gått ut med en varning. :/

  SvaraRadera