24 april 2011

Veckans fönster - konstnärligt


Jag zoomade in i en enorm takkupol med mayamotiv i ett mosaikfönster (som finns på det lyxiga köpcentret Kululkán i Cancún). Det är inte helt enkelt att försöka hålla balansen samtidigt som man står med huvudet bakåtlutat i 90-graders vinkel... (nästan iaf) och spanar efter bästa möjliga detalj. Det var nämligen inte att tänka på att försöka få med hela härligheten. Originalet är mer färggrannt men jag har tagit mig friheten att redigera färgerna. Fler konstnärliga fönster finns här.

P.S. Ifall någon undrar beror min ofrivilliga frånvaro från bloggen på att jag har lagat kvasten, polerat kaffekannan och lekt med katten. Efter en snabbvisit till Blåkulla har jag tagit hand om långväga främmande  och först idag börjar jag så sakteliga återvända till gamla invanda rutiner. Lev väl alla häxor och änglar!

14 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk vacker takkupol, även om man nu inte hade haft kamera som Du och ville fota, så hade det säkert varit lite yrsligt för något så vackert och spännande måste ju betittas ordenligt!!
  Kul att se Dej på bloggen igen,såg inte Dej Blåkulla heller, men det kan bero på att min GPS visade att det fanns tre Blåkulla!!Det Blåkulla jag kom till var jag helt ensammen på;)
  Nästa år gör jag tidigare, låter kvasten och katten bestämma riktningen;)

  Ha det gott och hoppas Du hinner njuta lite av ledigheten som är kvar!

  annette

  SvaraRadera
 2. Så lugna fina färger du fått till i det vackra fönstret.
  Jag hade nog fått lägga mig på golvet för att kunna ta en bild...nacken hade nog fastnat i bakåtläge annars :)
  Ha en fortsatt skön påskhelg!

  SvaraRadera
 3. Tänk vad många fantastiska takfönster det finns. de är lite svårfångade men det värt besväret som här. Snyggt!
  Ja nu gäller det att njuta för fulla muggar. Vilken helg. här har björkarna slagit ut och det går attans så fort!
  HA det gott!

  SvaraRadera
 4. Det var ett häftigt fönster, minst sagt, passar fint till temat. Kunde du inte lagt dig på golvet när du skulle fota?

  SvaraRadera
 5. Fina färger och ett spännande motiv i ditt konstnärliga fönster!

  SvaraRadera
 6. Lägga sig på golvet? Hmm, visserligen var det gott om plats eftersom jag var där precis när de skulle öppna. Golvet var spegelblankt och skinande rent också men jag hade vakten bakom mig ett par meter ifrån så jag vet inte om det hade varit så lyckat. =) Han var visserligen en trevlig äldre herre (och framför allt utan k-pist) som berättade att bokhandeln som jag letade efter inte hade funnits där på många år trots att den fanns med i min Lonely Planet-guide... så han hade på sin höjd bett mig vänligt att gå upp och avlägsna mig från platsen.

  SvaraRadera
 7. Vackert! Jag skulle nog också satsat på gamnacke ; )

  Ha en fin Annandag påsk!

  SvaraRadera
 8. Jag undrade vart du hade tagit vägen, men tänkte faktiskt inte på det där med pysslet kring Blåkulla. Men nu är du väl på plats ett tag? Snälla?

  SvaraRadera
 9. Malin: Ja, eller gamarna har väl halsen böjd neråt/framåt egentligen... men i förebyggande syfte då. ;)

  Della: Finns det inga häxor i Nordkorea? ;)
  Jag ska inte gå upp i rök, ingen risk, för jag kan ju inte missa alla dina bilder från senaste resan men det kanske inte blir så mycket postat nu för min del. Vi får se.

  SvaraRadera
 10. Oj! Vilken takkupol, där kunde man lätt få nackspärr för att få se allt på den målningen!
  Hoppas du haft en skön påskhelg!

  SvaraRadera
 11. Oj så kulturellt och tjusigt..du är så berest..så lärd av allt som finns därute i vår stora värld..du är en fena på mycket du..

  SvaraRadera
 12. Härlig kupol och jag gillar färgerna du fått till. Förstår att du haft mycket att göra med kvast och katt. Jag var också iväg till Blåkulla bland alla andra kärringar!

  SvaraRadera
 13. Välkommen tillbaka från Blåkulla! Har saknat dig men förstår att du ville ha lite omväxling i tillvaron igen.

  Läckert takfönster, men jag är sugen på att se helheten för att se fler sådana där mayafigurer. :)

  SvaraRadera
 14. Vackert! Och kul att ett köpcentrum får en sådan utsmyckning.

  SvaraRadera