22 maj 2011

Bildligt talat

14 kommentarer:

 1. Måste vara bild på ngt spännande palats i Peru eller?

  SvaraRadera
 2. Snyggt fotat men jag undrar just om nyckeln går till en pyramid?/Lis

  SvaraRadera
 3. Det gäller att hålla reda på vilken pyramid varje nyckel går till.

  SvaraRadera
 4. Meixco! Spännande!
  Inte mitt växthus, men det var nog ngn annan som haft fest i det där huset.

  SvaraRadera
 5. Jag har också en nyckel för varje pyramid ;-)

  SvaraRadera
 6. Jag skulle ha gissat på Tikal. Dit jag aldrig kom trots att jag bodde i landet i två år ... sa hela tiden att tids nog så ...

  SvaraRadera
 7. En nyckel till varje pyramid... det har väl alla? ;) Den här går till Kukulkan-pyramiden i Chichén Itzá, som finns alltså varken i Peru eller i Guatemala utan i Mexiko. För övrigt tycker jag att man inte ska skjuta upp saker till imorgon som man kan ha nöje av idag. ;)

  SvaraRadera
 8. Häftig nyckelbricka! Nu vet jag också till vilken mexikansk pyramid den går!

  SvaraRadera
 9. Är det månne nycklen till en stor skatt?

  SvaraRadera
 10. Jaha och jag har fått hela lösningen som i ett litet paket ;-)

  SvaraRadera
 11. Ja, den där pyramiden känner jag igen. Minns fortfarande när jag i fuktigt, varmt väder efter ett tropiskt regn klättrade uppför trappstegen. Kukulkán var det ja, det mindes jag knappt. Det ska finnas en hel del matematik i den där pyramiden som har med dagarna på året att göra, men jag kommer just nu inte ihåg det heller. Jag börjar väl bli gammal. :)

  SvaraRadera
 12. Precis, kallas både tempel och pyramid. Det är här man firar sommar- och vintersolståndet. Jag var faktiskt i Valladolid när det inträffade i mars men eftersom jag visste att det kommer att vara smockfullt med folk så jag hoppade över den tillställningen. Har ju varit i Chichén Itzá förr.

  SvaraRadera
 13. Klättrade förresten? När jag var där för fem år sedan var det inte tillåtet att klättra upp på pyramiderna. Helt rätt tycker jag eftersom turisterna "smular sönder" ruinerna annars. Men det har man kommit på först på senare år.

  SvaraRadera
 14. Jaså, det får man inte längre. Jag var där 1985 så det var ett tag sedan. Då när jag fortfarande orkade med sådana klättringar.

  SvaraRadera