23 maj 2011

¿Qué hay de postre?

Och här kommer efterrätten. Det var säkert första gången jag åt en chokladbakelse på restaurant i Latinamerika och blev faktiskt positivt överraskad. Inte så att jag stönade av välbehag men tårtbiten fick ändå godkänt och det vill inte säga lite. Espresson var sagolik. En finska som bor i Sverige dricker italienskt kaffe på en kubansk restaurant i Mexiko. Det ni!

9 kommentarer:

 1. Kaffet ser verkligen gott ut!

  SvaraRadera
 2. Inte helt fel det, inte! :)

  SvaraRadera
 3. Egentligen är jag inte så jättemycket för tårtbitar men... är man hungrig så är man. Så det ser GOTT ut! T o m kaffet.

  SvaraRadera
 4. Just nu säger jag JA, tack! gud vad sugen jag blir...
  Vad krångligt Blogger är idag :(
  Ninni/fotografia

  SvaraRadera
 5. ¡Globalización mi niña! :)

  SvaraRadera
 6. Hi, hi!
  Gillar din avslutande mening i inlägget. :-)
  Fint foto på efterrätten.
  Tårtbiten ser god ut och fick den godkänt av dig, så kan det ju inte vara allt för dåligt.
  Bakverk verkar annars kalla länder bemästra bäst, vad jag märkt under egna fältstudier.
  Gott kaffe, ja det bör de ju inte kunna misslyckas med. ;-)
  Visst sker det förändringar, antikvariat byts ut mot caféer och annat mer lönsamt. Lite trist är det att följa denna utveckling kan jag tycka.
  Tack för din kommentar Pumita.

  SvaraRadera
 7. När inte jag bloggar, så bloggar Du desto mera, en massa fina inlägg med både det ena och det andra.
  Detta med mat i andra länder är något jag tycker om att få njuta av, äter gärna den inhemska maten som ofta finns att köpa på lite enklare ställen.
  Och i Krotien finns en del jag redan vet att jag vill testa!
  Skall bli så SKÖNT!

  annette

  SvaraRadera
 8. Vi lever i en globaliserad värld, den saken är klar. Oj, vad klyschigt det där lät... äsch, men det finns säkert många "värre" exempel.

  Erik, vore intressant att ta del av dina fältstudier när det gäller bakverk. Är själv en novis på området och har svårt att säga varken bu eller bä om det där med kalla länder. Handlar säkerligen om tycke och smak.

  SvaraRadera
 9. Annette: Det gäller att passa på när du är borta! ;D Nej, vännen, så är det inte alls, tackar för dina snälla ord! Grejen är den att jag gjorde mig RIKTIGT illa i ryggen i fredags (för en vecka sedan alltså) - besparar dig de smärtsamma detaljerna - och kunde inte göra så mycket annat än att sitta vid datorn, när jag inte låg ner och försökte vara orörlig dvs. Därav blogghypen hos Pumita. Jag är långt ifrån återställd men det går åt rätt håll iaf.

  Delar din inställning när det gäller lokala maträtter och matställen. Lyxkrogar är inget för mig och dessutom är de nog likadana överallt. Då kan man lika gärna stanna hemma hos Sveamamma. ;) Ser verkligen fram emot att få ta del av dina upplevelser - och många bilder förstås - i Kroatien. Ha det så gott!

  SvaraRadera