26 maj 2011

Tema fredag - yta


I dagens samhälle är yta ofta viktigare än innehåll.
Fler bidrag till Tema fredag finns här.

20 kommentarer:

 1. Bra tolkning på detta tema som kan tolkas väldigt olika. Visst är det så, i första mötet åtminstone så ser man mest ytan. Men i längden är det ju "innehållet" som är viktigast, hoppas jag i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Vilket kreativt inlägg till temat!
  Så självklart när jag ser det här hos dig!

  SvaraRadera
 3. Ha ha - det var en slätstruken yta - tänkte jag - var jag elak då? menar ju inte fotot utan som sagt ytan :)

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt bra tolkning...något jag inte alls tänkte på men som upptar och retar mig massor. Alla tjejer/kvinnor som i första hand tänker på att vara smala, bruna och och heta och räknar kalorier och struntar i hur farlig solen är...det viktiga är att se så bra ut som möjligt även ifall det bara är ett kort tag! Tragiskt! Och alla barn och ungdomar som inte får vara just barn och ungdomar utan börjar redan innan skolåren med att banta och tänka utseende! Vara så utmanande som möjligt!

  Ja du förstår att detta ligger mig varmt om hjärtat!

  Ha en skön fredag och helg!

  SvaraRadera
 5. Det var ju en viktig reflektion... - och ett bra foto! Insidan är viktigast av allt!!

  SvaraRadera
 6. Absolut är det så. Vilken bra tanke du hade.. inte bara ytor på föremål o annat:)
  Ha de gott/Pialotta

  SvaraRadera
 7. ja, de va en bra tolkning av temat....
  för visst är det så, man tänker mycket på "ytan" i dagens värld....

  SvaraRadera
 8. Åh, vilken bra tolkning. Dessvärre är det väl så att ytan ofta är viktigast vilket är sorgligt.

  SvaraRadera
 9. Håller med! Bra tolkning! Är också övertygad om att "innehållet" vinner i längden. :D
  Ha en skön helg!!

  SvaraRadera
 10. Det var min fösta tanke när temat dök upp. Yta är ju motsatsen till djup. Fast tjejen på reklamtavlan kan ju vara en djuping. Man ska inte döma en bok efter omslaget. :-)

  SvaraRadera
 11. Suverän tolkning!

  SvaraRadera
 12. Fin tolkning och bra fångat!

  SvaraRadera
 13. Gillar din tolkning, får mig att börja tänka på detta med yta. :-)
  Onekligen ett vitt begrepp.
  Klar fingertoppskänsla hos dig. ;-)
  Själv föredrar jag innehållet.

  SvaraRadera
 14. Tänk vad rätt du har. Inte kul alls när det har blivit så. Bra val på temat som manar till eftertanke.

  SvaraRadera
 15. Nej, nej, inte har du förstört min dag...jag är glad att flera tar upp det!
  Ang. att vi får de barn vi förtjänar, så är det ju så klart. Men jag har inga barn utan tänker på min brorsdotter som verkligen fått samma som sin mamma som tjatar om bantning o vikt och yta hela tiden och så mår min brorsdotter förjävligt och jag kan inget göra. Min brorsdotter förtjänar inte detta och jag önskar jag kunde göra något åt det och försöker så gott jag kan men man kan aldrig komma ifrån att mamma är den största förebilden....tyvärr i vissa fall! :O(
  Jag önskar att flera, framför allt fotografer, använder sig av vanliga tjejer som modeller och inte bara de som är så smala att de går av om man blåser lite på dem....och få alla att inse att de är lika värda och lika vackra trots att de inte har samma kroppsform!

  SvaraRadera
 16. En otrolig bra tolkning med Så mycket sanning i-tyvärr. Kommentarerna som du har fått säger allt!!! Bra Pumita!!!

  SvaraRadera
 17. Håller fullständigt med dig. Fast... även om jag inte är "sån" så kastar ju även jag en blick i spegeln när jag går förbi kom jag just att tänka på.

  SvaraRadera
 18. Det är klart att jag, precis som alla andra, först lägger märke till de ytliga attributen hos andra och kikar i spegeln då och då, men jag efterlyser en sundare inställning och mindre fokus på det som egentligen inte är så viktigt. Jag fick en tanke direkt när jag såg Carinas tema men att det sedan blev just den här bilden var mer en slump för egentligen handlade tanken inte bara om utseende utan om yta i ordets vidare bemärkelse, lite mer abstrakt kan man säga.

  Anneli: Jag blir förvånad, för att inte säga bestört, över att normalt intelligenta människor kan vara så utseendefixerade att de riskerar sin hälsa för att nå idealet. Om jag får uttrycka mig bryskt så är inte problemet de för små brösten, den för tunna överläppen eller den för korta du vet vad som pojkar har utan problemet sitter mellan öronen. Det måste vara något som saknas om man måste ta till kniven för att bli lycklig. När jag skrev om ”våra barn” så menade jag inte dina eller någon annans utan rent generellt den yngre generationen. De tar efter oss vuxna så vi måste granska oss själva för att komma till rätta med det här. När det gäller din brorsdotter så är det en svår sits för du kan ju inte ta över hennes uppfostran. Jag skulle ändå försöka förmedla mina värderingar, kanske prata om det när det faller sig naturligt utan att pracka på… om hon själv vill.

  Jah Hollis: Mer djup efterlyses! Visst, du har helt rätt, lite synd om tjejen är det för att hon får representera alla ”dumma blondiner” – man kan ju vara ful och dum också, eller till och med en ytlig karl, haha – men det var den mest passande bilden jag hittade för min tanke.

  SvaraRadera
 19. Ojoj, det var tydligen ett "hett ämne". Jo, en vacker yta är kanske det första man ser, men det viktiga är ju som sagt vad som finns därinne "när man skrapat bort allt" och vad är vackert egentligen. Smaken är ju olika. Men visst är det konstigt att min "yta" ser ut som de år jag är men insidan är mycket yngre ;-)
  /Anette

  Ja, just det du undrade om min fossil. Det är ju en slags bläckfisk så det är skalet man ser.

  SvaraRadera
 20. Anette: Det kanske är det som är kruxet att man ska vara försiktig med att koppla ihop viss sorts yta med vissa egenskaper. ;)

  SvaraRadera