28 juli 2011

Fototriss - gissa temat 4

Fler kluriga Fototriss finns här.
Rätt svar: banan

11 kommentarer:

 1. Bananer, en golfbana och en skidgondol. Bananer kan man ju iofs behöva både på en golfbana och när man åker skidor;-)
  Jag gissar inte på semester trots att jag tror att du har tagit bilderna just under en semesterresa. Nej, jag tror att det är Peru eller ett annat sydamerikansk land som du är ute efter.
  Nu har jag tänkt så mycket på arbetstid att jag måste hämta en kopp kaffe;-)

  SvaraRadera
 2. Haha, det lät ansträngande! Att tänka flera meningar på arbetstid, menar jag. Jag har bara glömt att sätta dit etiketterna men översta bilden är tagen på Påskön och de andra två i Bariloche, södra Argentina. Som ett litet tips kan jag säga att rätt svar finns att gräva fram under bilderna (markera efter kolon-tecknet så poppar det upp) ifall uppgiften skulle vara övermäktig. I övrigt anser jag att Karth... jag menar, att betoning visst har betydelse.

  SvaraRadera
 3. Jag tog den enkla vägen (jag är precis nyvaken) och gissade grönt, för det finns några träd på den nedersta.
  Men det var ett listigare svar än så. :-)
  Det är rätt roligt med ord som stavas lika men uttalas, och betyder, olika.
  Det finns en bit järnväg mellan Ystad och Simrishamn som kallas Simrishamnsbanan. Och det är ju ingen frukt. Ha en fortsatt fin sommar!

  SvaraRadera
 4. Det är ju roligare för mig om det inte är superenkelt! ;) Det där med betoning är verkligen festligt, det kan jag som "nysvensk" intyga! Har snubblat på flera såna ord... även på senare tid trots att jag behärskar språket rätt väl. ;) Min favorit är äppelmos, potatismos och plåttermos. =)

  En grej som jag egentligen inte borde berätta offentligt (öppna munnen och undanröja all tvivel kanske inte är så smart!) är att jag hade vissa svårigheter att tyda ordet urinvånare när jag läste en text. Detta hände för många år sedan när jag var nyinflyttad och till mitt försvar får jag säga att jag var rätt trött just då. Var glad över att jag inte sa det högt eller frågade ngn vad det betyder! =)

  SvaraRadera
 5. Ja, jag var ju tvungen att fuska mej fram den här gången;)
  Och när jag får svaret serverat så är det ju så "solklart"!
  Klart man ställer upp för sina vänner och njuter dubbelt upp, fast nu börjar jag tröttna på att vara hemma, får nog dra iväg igen efter helgen tror jag;)

  annette

  SvaraRadera
 6. Annette: Tjuvkika är ok, bara det inte blir någon vana. ;) Hm, ska du långt bort?

  SvaraRadera
 7. Nu riskerar jag att sända två kommentarer, vet inte om den som jag sände nyss funkade.
  Så fina och vackra bilder, det är roligt att få ta del av det vackra sydamerika. Har inte tjuv-kikat, vet inte riktigt vad jag ska gissa på?
  Men Chile, med tanke på Påskön
  Ha det bra/Linnea

  SvaraRadera
 8. Linnea: Nej, det bidde bara en. Blogger uppför sig lite konstigt ibland. Chile är ingen dum gissning och även om två av bilder är tagna i Argentina så ligger Bariloche mycket nära den chilenska gränsen. :)

  SvaraRadera
 9. Absolut ingen aning, men andra länder än Sverige är bilderna från ju.. Utlandet ? ;)

  SvaraRadera
 10. Undrar om det är TOPPAR? Tycker bananerna ser toppiga ut och bergstoppar på de båda andra.

  SvaraRadera
 11. Det kreativt tänkt och gjort!
  Kollade ju efter min gissning :)

  SvaraRadera